MOHITO TORTA Očaravajuća letnja poslastica koja se topi u ustima, a miriše na more
Nazvana po čuvenom piću, ukusa koji se pamti.
Potrebno je
- 100 g keksa
- 50 g putera istopljenog
- 350 g maskarpone sira
- 150 g kondenzovanog mleka
- 200 g slatke pavlake
- 200 g šlaga
- sok od jedne limete
- korica limete
- 5-10 g listića sveže nane
- 10g želatina u listovima
- zelena prehrambena boja
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom pa utisnite u kalup. U blender stavite nanu i sok od limete i usitnite. U vodi rastvorite želatin. U jednoj posudi mikserom umutite maskarpone sir i kondenzovan mleko. Lagano umešajte slatku pavlaku. Dodajte nanu i rendanu koru limete i promešajte. Obojite smesu sa prehrambenom bojom. Želatin otopite u šerpi, na laganoj vatri. Dodajte ga u prethodnu smesu i sve sjedinite. Preko podloge od keksa rasporedite dobijenu smesu. Ostavite tortu tri sata u frižideru da se ohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)