POSNE PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo ukusom ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom.

posne punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg tikvica
  • 5 komada čeri paradajza
  • 3 supene kašike pirinča
  • 500 ml paradajz soka
  • mirođija
  • so
  • biber
  • glavica crnog luka

Priprema: 
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštite i izdubite tikvice. Isecite luk pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte seckan čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i oprani pirinač. Posolite i pobiberite. Zatim začinite mirođijom. Pripremljenim filom punite tikvice. U vatrostalnu činiju poređajte punjene tikvice pa prelijte paradajz sokom, a potom i čašom vode. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading