POSNE PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo ukusom ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom.

posne punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg tikvica
  • 5 komada čeri paradajza
  • 3 supene kašike pirinča
  • 500 ml paradajz soka
  • mirođija
  • so
  • biber
  • glavica crnog luka

Priprema: 
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštite i izdubite tikvice. Isecite luk pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte seckan čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i oprani pirinač. Posolite i pobiberite. Zatim začinite mirođijom. Pripremljenim filom punite tikvice. U vatrostalnu činiju poređajte punjene tikvice pa prelijte paradajz sokom, a potom i čašom vode. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading