PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.

pasta karbonara
Shutterstock

Potrebno je

  • 320 g špageta
  • 150 g pančete (iseckane na kockice)
  • 3 jaja
  • 100 g rendanog parmezana
  • biber po ukusu
  • so po ukusu

Priprema:
Skuvajte špagete al dente prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih, ali sačuvajte malo vode od kuvanja. Na srednjejakoj vatri, u tiganju prepržite iseckanu pančetu dok ne postane hrskava. Pazite da ne prepečete. Umutite jaja u činiji, dodajte rendani parmezan i biber po ukusu. Dodajte kuvane špagete u tiganj s pančetom i dobro promešajte. Sklonite tiganj s vatre, pa lagano dodajte smesu od jaja i parmezana uz stalno mešanje. Ako je potrebno, dodajte malo vode od kuvanja testenine kako biste dobili kremastu teksturu. Posolite po ukusu i poslužite odmah, pospite parmezanom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading