PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.

Potrebno je
- 320 g špageta
- 150 g pančete (iseckane na kockice)
- 3 jaja
- 100 g rendanog parmezana
- biber po ukusu
- so po ukusu
Priprema:
Skuvajte špagete al dente prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih, ali sačuvajte malo vode od kuvanja. Na srednjejakoj vatri, u tiganju prepržite iseckanu pančetu dok ne postane hrskava. Pazite da ne prepečete. Umutite jaja u činiji, dodajte rendani parmezan i biber po ukusu. Dodajte kuvane špagete u tiganj s pančetom i dobro promešajte. Sklonite tiganj s vatre, pa lagano dodajte smesu od jaja i parmezana uz stalno mešanje. Ako je potrebno, dodajte malo vode od kuvanja testenine kako biste dobili kremastu teksturu. Posolite po ukusu i poslužite odmah, pospite parmezanom.
Možda vas zanima:

PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.

PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.

LAŽNA BOLONJEZE PASTA Bez mesa, a preukusna, ukućani će stajati u redu za još
Sočna i aromatična, svaki zalogaj je raj za nepca.

MAKARONE SA SLANINICOM I BROKOLIJEM Savršene za brzi ručak ili večeru, jelo koje će gurmani obožavati
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)