GRČKA KRALJICA Raskošna poslastica bogatog ukusa koja se topi u ustima
Kremasta poslastica pogodna za sve važne prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
Za kore:
- 20 belanaca
- 20 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 12 kašika oraha
Za krem:
- 20 žumanaca
- 180 g šećera
- 120 g brašna
- 1 l mleka
- 250 g margarina
- 300 g lomljenog keksa
- 300 g mlečne čokolade sa jagodom
- 100 g mlevenih oraha
Za dekoraciju:
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Odvojite žumance od belanaca. Umutite belanca u čvrst sneg pa dodajte 5 kašika šećera. Umutite pa dodajte 3 kašike brašna pa 3 kašike oraha. Smesu izručite u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ponovite postupak još tri puta, ukupno treba da dobijete 4 kore. U jednoj posudi umutite žumance, šećer i brašno. Smesu prebacite u šerpu u kojoj je litar mleka, pa skuvajte. Dodajte margarin, lomljeni keks, lomljenu mlečnu čokoladu i orahe. Sve dobro promešajte i filujte tortu. Dekorišite tortu šlagom.
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)