GRČKA KRALJICA Raskošna poslastica bogatog ukusa koja se topi u ustima

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Kremasta poslastica pogodna za sve važne prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

torta grčka kraljica
Shutterstock

Potrebno je

Za kore:

  • 20 belanaca
  • 20 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 12 kašika oraha

Za krem:

  • 20 žumanaca
  • 180 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 l mleka
  • 250 g margarina 
  • 300 g lomljenog keksa
  • 300 g mlečne čokolade sa jagodom
  • 100 g mlevenih oraha

Za dekoraciju:

  • 2 kesice šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Odvojite žumance od belanaca. Umutite belanca u čvrst sneg pa dodajte 5 kašika šećera. Umutite pa dodajte 3 kašike brašna pa 3 kašike oraha.  Smesu izručite u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ponovite postupak još tri puta, ukupno treba da dobijete 4 kore. U jednoj posudi umutite žumance, šećer i brašno. Smesu prebacite u šerpu u kojoj je litar mleka, pa skuvajte. Dodajte margarin, lomljeni keks, lomljenu mlečnu čokoladu i orahe.  Sve dobro promešajte i filujte tortu. Dekorišite tortu šlagom.

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading