TIRAMISU SA BRESKVAMA U ČAŠI Brzi italijanski desert po receptu bez mane

Izvor: Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa breskvama ćete da obožavate.

tiramisu sa breskvama
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

tiramisu

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka

11:00

17 februar, 2025

Kulinarski globus

Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

  • 150 g puter keksa
  • 200 g oljuštenih bresaka
  • 130 g maskarpone sira
  • 200 g sira
  • 1 vanilin šećer
  • 1 velika kašika prah šećera
  • 1 kesica šlaga
  • za dekoraciju 
  • čokoladni komadići

Priprema
Sameljite keks, ali da ostanu manji komadići. Rasporedite ih u čaše. U jednoj posudi sjedinite sir sa šećerima i šlagom pa dobro promešajte. Rasporedite preko keksa u čašama. Sameljite breskve pa nanesite preko sira. Dekorišite čokoladnim mrvicama. Ostavite tiramisu par sati u frižideru i služite. 

 

Komentari (0)