TIRAMISU SA BRESKVAMA U ČAŠI Brzi italijanski desert po receptu bez mane
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa breskvama ćete da obožavate.
Potrebno je
- 150 g puter keksa
- 200 g oljuštenih bresaka
- 130 g maskarpone sira
- 200 g sira
- 1 vanilin šećer
- 1 velika kašika prah šećera
- 1 kesica šlaga
- za dekoraciju
- čokoladni komadići
Priprema
Sameljite keks, ali da ostanu manji komadići. Rasporedite ih u čaše. U jednoj posudi sjedinite sir sa šećerima i šlagom pa dobro promešajte. Rasporedite preko keksa u čašama. Sameljite breskve pa nanesite preko sira. Dekorišite čokoladnim mrvicama. Ostavite tiramisu par sati u frižideru i služite.
Možda vas zanima:
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)