TIRAMISU SA BRESKVAMA U ČAŠI Brzi italijanski desert po receptu bez mane
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa breskvama ćete da obožavate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

TIRAMISU U ČAŠI Italijanski neodoljivi desert sa kafom, za savršen vikend
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj u čaši ćete obožavati.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU Donosimo vam originalan recept za aromatični italijanski kolač
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.
- 150 g puter keksa
- 200 g oljuštenih bresaka
- 130 g maskarpone sira
- 200 g sira
- 1 vanilin šećer
- 1 velika kašika prah šećera
- 1 kesica šlaga
- za dekoraciju
- čokoladni komadići
Priprema
Sameljite keks, ali da ostanu manji komadići. Rasporedite ih u čaše. U jednoj posudi sjedinite sir sa šećerima i šlagom pa dobro promešajte. Rasporedite preko keksa u čašama. Sameljite breskve pa nanesite preko sira. Dekorišite čokoladnim mrvicama. Ostavite tiramisu par sati u frižideru i služite.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)