VIKTORIJA TORTA Klasičan engleski desert koji se servira uz popodnevni čaj, obožavaćete je
Britanski desert okruglog oblika koji se sastoji od dva dela, i posipa se šećerom u prahu.
Potrebno je
- 175 g maslaca omekšalog i još malo za podmazivanje
- 175 g prah šećera
- 3 jajeta
- 175 g običnog brašna i još malo za posipanje
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika mleka
- šećer u prahu
- prah šećer za posipanje
- džem po izboru
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva kalupa premažite maslacem i pospite brašnom. Dno kalupa obložite papirom za pečenje. Umutite maslac dok ne omekša, pa dodajte šećer i mutite dok smesa ne postane vazdušasta. Zasebno umutite jaja pa ih dodajte u smesu od maslaca, uz neprestano mućenje. Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte mleko i sve lagano sjedinite. Smesu podelite u dva kalupa, s time da u svakom napravite malo udubljenje u sredini patišpanja. Pecite oko 18 do 25 minuta, na srednjoj rešetki, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite u kalupu da se prohladi. Malim, oštrim nožem odvojite ivice i pažljivo izvadite iz kalupa, pa staviti na žičano postolje da se potpuno ohladi.
Premažite 4 pune kašike džema po izboru na prvi patišpanj, zatim premažite tortu slojem od 125ml dobro umućene slatke pavlake. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)