VIKTORIJA TORTA Klasičan engleski desert koji se servira uz popodnevni čaj, obožavaćete je

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Britanski desert okruglog oblika koji se sastoji od dva dela, i posipa se šećerom u prahu.

viktorija torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 175 g maslaca omekšalog i još malo za podmazivanje
  • 175 g prah šećera
  • 3 jajeta
  • 175 g običnog brašna i još malo za posipanje
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika mleka
  • šećer u prahu
  • prah šećer za posipanje
  • džem po izboru

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva kalupa premažite maslacem i pospite brašnom. Dno kalupa obložite papirom za pečenje. Umutite maslac dok ne omekša, pa dodajte šećer i mutite dok smesa ne postane vazdušasta. Zasebno umutite jaja pa ih dodajte u smesu od maslaca, uz neprestano mućenje. Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte mleko i sve lagano sjedinite. Smesu podelite u dva kalupa, s time da u svakom napravite malo udubljenje u sredini patišpanja. Pecite oko 18 do 25 minuta, na srednjoj rešetki, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite u kalupu da se prohladi. Malim, oštrim nožem odvojite ivice i pažljivo izvadite iz kalupa, pa staviti na žičano postolje da se potpuno ohladi.
Premažite 4 pune kašike džema po izboru na prvi patišpanj, zatim premažite tortu slojem od 125ml dobro umućene slatke pavlake. Bon appetit!

@moja.trpeza Šta će se desiti sa tvojim telom ako prestaneš da jedeš šećer na samo 15 dana? #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #swee #slatkisi ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading