PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Još bolje nego klasične, a ukućani će stajati u redu za još
Ako stavite stavite biljnu slatku pavlaku umesto obične, dobićete posnu varijantu ovog preukusnog jela.
Potrebno je
- 8 velikih paprika
- 1 kg krompira
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so, biber, crvena paprika
- ulje
Priprema:
Izdubite paprike i operite ih. Oljuštite krompir i izrendajte ga na krupno rende. Iseckajte luk i beli luk sitno i propržite ih na ulju dok ne omekšaju. Dodajte izrendani krompir, so, biber i crvenu papriku, pa propržite dok krompir ne omekša. Napunite paprike smesom i poređajte ih u vatrostalnu posudu. Prelijte pavlakom za kuvanje. Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta. Skinite foliju i pecite paprike još 10-15 minuta da se zapeče.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca
Lagane i zasitne, pravićete stalno.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Aromatične i drugačije, prste da poližete
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Zdrave i drugačije, pravićete ih stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)