KEMAL PAŠA Jedan od najlepših turskih deserta raspametiće i one koji ne vole slatko
Izuzetno sladak desert, za one izbirljive.
Potrebno je
- 1 čaša svežeg neslanog kravljeg sira
- 2 jajeta
- 150 g griza
- 1 čaša brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za sirup:
- 3 čaše šećera
- 3 čaše vode
- sok od pola limuna
- 1 l mleka - za puding
- 1 čaša šećera- za puding
- 2 pune kašike skroba- za puding
- 3 kašike brašna- za puding
- 1 kesica vanilin šećera- za puding
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte sveži sir sa jajima, pa dodajte griz, brašno i prašak za pecivo. Zamesite testo, pa rukom pravite kuglice malo manje od veličine jajeta. Oblikujte i ređajete u podmazanu tepsiju. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. U šerpu stavite vodu sa šećerom i pola limuna da prokuva, pa dodajte pečene loptice od testa. Kuvajte oko 15 minuta, na tihoj vatri. Zasebno pomešajte mleko, skrob, brašno i šećer kao za puding. Kuvajte uz konstantno mešanje, na laganoj vatri.U zgusnutu smesu umešajte vanilin šećer pa kuvajte još 2 minuta. Rešetkastom kašikom vadite loptice od testa i ređajte u kalup. Prelijete kolač pripremljenim pudingom koji ste napravili i ostavite da se prohladi u frižideru. Na kraju, pospite mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Komentari (0)