POSNI SOS OD ŠAMPINJONA Aromatični dodatak koji se odlično meša sa raznim jelima, a ukus mu je čista fantazija
Mi vam donosimo predlog za pastu sa ovim neodoljivim sosom, a vi možete da ga dodate u bilo koje jelo po izboru.
Potrebno je
- 300 g šampinjona
- 300 ml biljne pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- sok od pola limuna
- biber
- ulje
- so
- testenina po ukusu
Priprema
Očistite pečurke pa ih isecite na tanke listove. Stavite u činiju, prelijte sokom od limuna i tako ostavite. Očistite beli luk pa isecite na tanke listiće. Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Na zagrejanom tiganju sa dve kašike ulje pržite isečene pečurke. Posolite i pobiberite. Pržite sve dok sva voda ne ispari, a one ne porumene. Umešajte beli luk pa kratko propržite. Zatim, dodajte soja sos i biljnu pavlaku za kuvanje. Ocedite testeninu pa prebacite u sos od pečurki. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
NEODOLJIVI SOS OD PEČURAKA Aromatičan i slasan, a savršeno se slaže sa mesom
Ako umesto obične neutralne pavlake stavite biljnu, dobićete posan sos.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)