POSNI SOS OD ŠAMPINJONA Aromatični dodatak koji se odlično meša sa raznim jelima, a ukus mu je čista fantazija

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Mi vam donosimo predlog za pastu sa ovim neodoljivim sosom, a vi možete da ga dodate u bilo koje jelo po izboru.

pasta sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g šampinjona
  • 300 ml biljne pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika soja sosa
  • sok od pola limuna
  • biber
  • ulje
  • so
  • testenina po ukusu

Priprema

Očistite pečurke pa ih isecite na tanke listove. Stavite u činiju, prelijte sokom od limuna i tako ostavite. Očistite beli luk pa isecite na tanke listiće. Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Na zagrejanom tiganju sa dve kašike ulje pržite isečene pečurke. Posolite i pobiberite. Pržite sve dok sva voda ne ispari, a one ne porumene. Umešajte beli luk pa kratko propržite. Zatim, dodajte soja sos i biljnu pavlaku za kuvanje. Ocedite testeninu pa prebacite u sos od pečurki. Bon appetit!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading