KUPUS PLJESKAVICE Drugačije jelo koje ćete obožavati, a svaki zalogaj miluje nepca

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Pljeskavice na drugačiji način koje će oboriti s nogu sve koji budu probali.

kupus pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica belog kupusa (oko 500 g)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 100 g prezli (ili brašna)
  • 50 g rendanog sira (opciono)
  • 1 kašika sitno seckanog peršuna
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:
Kupus očistite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi oko 10-15 minuta dok ne omekša, a zatim ga sitno iseckajte. Dodajte mu iseckani crni luk, beli luk, peršun, jaja, prezle (ili brašno), rendani sir (ako koristite), mlevenu crvenu papriku, so i biber.
Sve dobro promešajte rukama ili kašikom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Od pripremljene smese oblikujte pljeskavice. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite pljeskavice sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane. Kada su pljeskavice gotove, stavite ih na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading