SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
Potrebno je
- 500 g kora
- 600 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- suvi biljni začin
- so
- biber
Za preliv:
- 1, 5 dcl ulja
- 2, 5 dcl vode
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crni luk prodinstajte na malo ulja. Skinite sa vatre pa dodajte rendani krompir i začine. Dobro promešajte. Sjedinite ulje, vodu i so. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte po 2 kore pa ih prelivajte pripremljenom smesom. Nanesite fil preko kora. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prelijte zadnju koru. Pecite burek 20 ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
BUREK SA SPANAĆEM I SIROM Za savršen početak dana, bolji od onog kupovnog
Sočan i slasan, prste da poližete.
BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
KAFU NIKAKO NEMOJTE DA PIJETE SA OVE 2 NAMIRNICE Nije zdravo, a može da izazove ove simptome
Iako mnogi ne mogu da zamisle jutro bez kafe, neke kombinacije namirnica sa njom mogu da izazovu određene simptome.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
OČISTITE DRVENU DASKU ZA SEČENJE Biće kao nova, a sitne linije će nestati kao rukom odnešene
Na jednostavan način očistite dasku, sijaće se kao nova, a znaćete da je bezbedna za upotrebu.
KRAMBL SA JABUKAMA Mirisni desert kao izmišljen za jesen, a popravlja dan u trenu
Mrvičasti, sočni desert raspametiće i one koji ne vole jabuke.
Komentari (0)