TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 160 g šećera
- 180 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
- 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 2,5 dl slatke pavlake
- 2,5 dl mleka
Karamel:
- 150 g šećera
- 30 g putera
- 2 dl slatke pavlake
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne. Dodajte prstohvat soli, a onda i šećer, i mutite dok smesa ne postane čvrsta. Varjačom umešajte žumanca, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve polako promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta , u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko. Izvadite iz tepsije, pa u nju sipajte trećinu pripremljenog preliva. Vratite patišpanj u tepsiju, tako da donja strana bude okrenuta prema gore. Sklonite papir za pečenje i patišpanj izbockajte viljuškom, pa prelijte ostatkom preliva. Pustite desetak minuta da upije, pa premažite prelivom od karamele. U šerpici na srednje jakoj vatri zagrejte šećer, sve dok se ne otopi i ne dobije smeđu boju. Onda sklonite sa vatre pa dodajte puter i prstohvat soli. Zatim, umešajte zagrejanu slatku pavlaku pa vratite na ringlu i kuvajte još par minuta dok ne postane gusto kao sirup. Ohladite kolač u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)