TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.

Potrebno je
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 160 g šećera
- 180 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
- 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 2,5 dl slatke pavlake
- 2,5 dl mleka
Karamel:
- 150 g šećera
- 30 g putera
- 2 dl slatke pavlake
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne. Dodajte prstohvat soli, a onda i šećer, i mutite dok smesa ne postane čvrsta. Varjačom umešajte žumanca, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve polako promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta , u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko. Izvadite iz tepsije, pa u nju sipajte trećinu pripremljenog preliva. Vratite patišpanj u tepsiju, tako da donja strana bude okrenuta prema gore. Sklonite papir za pečenje i patišpanj izbockajte viljuškom, pa prelijte ostatkom preliva. Pustite desetak minuta da upije, pa premažite prelivom od karamele. U šerpici na srednje jakoj vatri zagrejte šećer, sve dok se ne otopi i ne dobije smeđu boju. Onda sklonite sa vatre pa dodajte puter i prstohvat soli. Zatim, umešajte zagrejanu slatku pavlaku pa vratite na ringlu i kuvajte još par minuta dok ne postane gusto kao sirup. Ohladite kolač u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.

TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.

TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.

TRILEĆE Kremast i sočan kolač koji se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Savršen desert, pogodan i za prazničnu ili slavsku trpezu oduševiće sve goste, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)