TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 160 g šećera
- 180 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
- 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 2,5 dl slatke pavlake
- 2,5 dl mleka
Karamel:
- 150 g šećera
- 30 g putera
- 2 dl slatke pavlake
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne. Dodajte prstohvat soli, a onda i šećer, i mutite dok smesa ne postane čvrsta. Varjačom umešajte žumanca, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve polako promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta , u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko. Izvadite iz tepsije, pa u nju sipajte trećinu pripremljenog preliva. Vratite patišpanj u tepsiju, tako da donja strana bude okrenuta prema gore. Sklonite papir za pečenje i patišpanj izbockajte viljuškom, pa prelijte ostatkom preliva. Pustite desetak minuta da upije, pa premažite prelivom od karamele. U šerpici na srednje jakoj vatri zagrejte šećer, sve dok se ne otopi i ne dobije smeđu boju. Onda sklonite sa vatre pa dodajte puter i prstohvat soli. Zatim, umešajte zagrejanu slatku pavlaku pa vratite na ringlu i kuvajte još par minuta dok ne postane gusto kao sirup. Ohladite kolač u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Kremast i sočan kolač koji se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Savršen desert, pogodan i za prazničnu ili slavsku trpezu oduševiće sve goste, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli
Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)