PICA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Slasna i drugačija, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Obrok kao izmišljen za uživanje, poći će vam voda na usta.

pica torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 ml mleka
  • 10 g kvasca
  • 1 kašica šećera
  • 2,5 šolje brašna (šolja od 200 g)
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja 
  • malo soli

 Za nadev:

  • 150 g sira
  • 1 jaje
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 100 g šunke na kocke

Za dekoraciju:

  • paradajz čeri paradajz
  • kockice slanine 
  • kockice sira 
  • susam

Priprema:

U malo mlake vode izmrvite kvasac pa dodajte šećer. Ostavite da nadođe, pa sipajte u posudu, dodajte mlako mleko, ulje, jaje, brašno so i kvasac. Zamesite meko testo pa ga pokrijte i ostavite da naraste. Zasebno u posudi pomešajte sir, jaje i rendani kačkavalj. Dobro promešajte. U okruglu tepsiju obloženu pek papirom, istresite nadošlo testo. Pokrijte i ostavite tako 15 minuta. Okruglom čašom namočenom u ulje pravite udubljenja po testu. U ta udubljenja nanesite po kašiku pripremljenog nadeva. Odozgo dodajte kockice sira, slaninice i čeri paradajz. Pospite  origanom i susamom, pa premažite žumancetom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju, pokrijte pica tortu krpom i ostavite 10 minuta. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading