PICA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Slasna i drugačija, nema ko vam neće tražiti recept
Obrok kao izmišljen za uživanje, poći će vam voda na usta.
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašica šećera
- 2,5 šolje brašna (šolja od 200 g)
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- malo soli
Za nadev:
- 150 g sira
- 1 jaje
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 g šunke na kocke
Za dekoraciju:
- paradajz čeri paradajz
- kockice slanine
- kockice sira
- susam
Priprema:
U malo mlake vode izmrvite kvasac pa dodajte šećer. Ostavite da nadođe, pa sipajte u posudu, dodajte mlako mleko, ulje, jaje, brašno so i kvasac. Zamesite meko testo pa ga pokrijte i ostavite da naraste. Zasebno u posudi pomešajte sir, jaje i rendani kačkavalj. Dobro promešajte. U okruglu tepsiju obloženu pek papirom, istresite nadošlo testo. Pokrijte i ostavite tako 15 minuta. Okruglom čašom namočenom u ulje pravite udubljenja po testu. U ta udubljenja nanesite po kašiku pripremljenog nadeva. Odozgo dodajte kockice sira, slaninice i čeri paradajz. Pospite origanom i susamom, pa premažite žumancetom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju, pokrijte pica tortu krpom i ostavite 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.
SLANA ROZEN TORTA Hladno predjelo idealno za slavsku trpezu, nestaće sa stola čim se postavi
Mnogima omiljena rozen torta, ali u slanoj varijanti.
SLANA TORTA SA KREKERIMA Može da bude predjelo, ali i zameni glavni obrok, a miluje nepca
Pravi se lako, a nestaće sa stola čim se postavi.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predlog za Uskršnju trpezu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Pravi se lako, a nestaće za stola odmah.
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno
Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.
SLANA TORTA OD PAPRIKA Slasno predjelo kao izmišljeno za slavsku trpezu, a ukusa koji priča priče
Napravićete brzo i lako, a dobićete brojne komplimente koliko je ukusno.
TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠEN PASULJ Dodajte ovo i zaboravite na naduvenost i gasove
Ako i vas muči nadimanje nakon pasulja primenite ovaj jednostavni trik.
CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
Komentari (0)