PICA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Slasna i drugačija, nema ko vam neće tražiti recept
Obrok kao izmišljen za uživanje, poći će vam voda na usta.
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašica šećera
- 2,5 šolje brašna (šolja od 200 g)
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- malo soli
Za nadev:
- 150 g sira
- 1 jaje
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 g šunke na kocke
Za dekoraciju:
- paradajz čeri paradajz
- kockice slanine
- kockice sira
- susam
Priprema:
U malo mlake vode izmrvite kvasac pa dodajte šećer. Ostavite da nadođe, pa sipajte u posudu, dodajte mlako mleko, ulje, jaje, brašno so i kvasac. Zamesite meko testo pa ga pokrijte i ostavite da naraste. Zasebno u posudi pomešajte sir, jaje i rendani kačkavalj. Dobro promešajte. U okruglu tepsiju obloženu pek papirom, istresite nadošlo testo. Pokrijte i ostavite tako 15 minuta. Okruglom čašom namočenom u ulje pravite udubljenja po testu. U ta udubljenja nanesite po kašiku pripremljenog nadeva. Odozgo dodajte kockice sira, slaninice i čeri paradajz. Pospite origanom i susamom, pa premažite žumancetom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju, pokrijte pica tortu krpom i ostavite 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo posle koga nećete morati da ručate, za najbolju slavsku trpezu
Rapsodija ukusa koja se lako pravi, a držaće vas dugo sitim.
SLANA TORTA OD PAPRIKA Slasno predjelo kao izmišljeno za slavsku trpezu, a ukusa koji priča priče
Napravićete brzo i lako, a dobićete brojne komplimente koliko je ukusno.
SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.
LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
Komentari (0)