PICA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Slasna i drugačija, nema ko vam neće tražiti recept
Obrok kao izmišljen za uživanje, poći će vam voda na usta.
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašica šećera
- 2,5 šolje brašna (šolja od 200 g)
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- malo soli
Za nadev:
- 150 g sira
- 1 jaje
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 g šunke na kocke
Za dekoraciju:
- paradajz čeri paradajz
- kockice slanine
- kockice sira
- susam
Priprema:
U malo mlake vode izmrvite kvasac pa dodajte šećer. Ostavite da nadođe, pa sipajte u posudu, dodajte mlako mleko, ulje, jaje, brašno so i kvasac. Zamesite meko testo pa ga pokrijte i ostavite da naraste. Zasebno u posudi pomešajte sir, jaje i rendani kačkavalj. Dobro promešajte. U okruglu tepsiju obloženu pek papirom, istresite nadošlo testo. Pokrijte i ostavite tako 15 minuta. Okruglom čašom namočenom u ulje pravite udubljenja po testu. U ta udubljenja nanesite po kašiku pripremljenog nadeva. Odozgo dodajte kockice sira, slaninice i čeri paradajz. Pospite origanom i susamom, pa premažite žumancetom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju, pokrijte pica tortu krpom i ostavite 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
SLANA TORTA SA PEČENIM PAPRIKAMA Može i dete da je napravi, a razbija ukusom
Kremasta i zasitna, savršeno predjelo.
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
SLANA ROZEN TORTA Savršeno hladno predjelo, a gotova za 15 minuta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)