PICA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Slasna i drugačija, nema ko vam neće tražiti recept
Obrok kao izmišljen za uživanje, poći će vam voda na usta.
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašica šećera
- 2,5 šolje brašna (šolja od 200 g)
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- malo soli
Za nadev:
- 150 g sira
- 1 jaje
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 g šunke na kocke
Za dekoraciju:
- paradajz čeri paradajz
- kockice slanine
- kockice sira
- susam
Priprema:
U malo mlake vode izmrvite kvasac pa dodajte šećer. Ostavite da nadođe, pa sipajte u posudu, dodajte mlako mleko, ulje, jaje, brašno so i kvasac. Zamesite meko testo pa ga pokrijte i ostavite da naraste. Zasebno u posudi pomešajte sir, jaje i rendani kačkavalj. Dobro promešajte. U okruglu tepsiju obloženu pek papirom, istresite nadošlo testo. Pokrijte i ostavite tako 15 minuta. Okruglom čašom namočenom u ulje pravite udubljenja po testu. U ta udubljenja nanesite po kašiku pripremljenog nadeva. Odozgo dodajte kockice sira, slaninice i čeri paradajz. Pospite origanom i susamom, pa premažite žumancetom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju, pokrijte pica tortu krpom i ostavite 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
SLANA TORTA SA PEČENIM PAPRIKAMA Može i dete da je napravi, a razbija ukusom
Kremasta i zasitna, savršeno predjelo.
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
SLANA ROZEN TORTA Savršeno hladno predjelo, a gotova za 15 minuta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)