KROMPIR "U KAPUTU" Brza večera od samo 1 namirnice koja obara s nogu

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Služite samostalno ili dodajte kao prilog nekom jelu.

krompir u kaputu
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 krompira
  • po potrebi ulje
  • po ukusu so

Priprema

Krompire u kori dobro operite. Zatim ih stavite na čistu kuhinjsku krpu, prekrijte njom  i ostavite da odstoje dok se dobro ne osuše. Krompir izbockajtei viljuškom, premažite uljem (opciono), dobro posolite i poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek-papirom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta .Gotovo je kad je kora hrskava, a nož prolazi kroz krompir. Gotov krompir izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Krompir servirajte i poslužitie dok je vruć. Dodajte prilog ili umak po želji.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading