NJOKE SA SLANINICOM U sočnom sosu, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Aromatično jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 500 g njoka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g slanine
- 3 čena svežeg belog luka ili kašičica belog luka u prahu
- 100 g kačkavalja
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
Pola litre vode i so sipajte u šerpu, pa skuvajte njoke. Kad proključa. sklonite s rerne. Ostavite 10 ak minuta u vodi, pa procedite. Na zagrejanom tiganju propržite slaninu, beli luk, so, biber i začine po želji. Dobro promešajte i pazite da luk ne zagori. Dodajte u tiganj pavlaku za kuvanje i 50g rendanog kačkavalja, pa mešajte dok se ne otopi. Njoke ubacite u sos i mešajte, da se sve sjedini. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE SA SLANINOM Brzo jelo koje greje dušu i telo, a super predlog za večeru
Samo dodajte sos po želji.
NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.
NJOKE SA SLANINOM Ukusno jelo držaće vas dugo sitim, a nikad slasnije
U savršenom spoju sa paradajz sosom, za prave gurmane.
NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)