NJOKE SA SLANINICOM U sočnom sosu, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Aromatično jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 500 g njoka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g slanine
- 3 čena svežeg belog luka ili kašičica belog luka u prahu
- 100 g kačkavalja
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
Pola litre vode i so sipajte u šerpu, pa skuvajte njoke. Kad proključa. sklonite s rerne. Ostavite 10 ak minuta u vodi, pa procedite. Na zagrejanom tiganju propržite slaninu, beli luk, so, biber i začine po želji. Dobro promešajte i pazite da luk ne zagori. Dodajte u tiganj pavlaku za kuvanje i 50g rendanog kačkavalja, pa mešajte dok se ne otopi. Njoke ubacite u sos i mešajte, da se sve sjedini. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Brzi ručak za sva vremena i prilike.
FENOMENALNE NJOKE NA 100 NAČINA Recepti za dušu i telo, svaki zalogaj je gurmanski raj
U paradajz sosu, u sosu od slanine i tikvica, od koprive, ili iz rerne pojednako osvajaju ukusom kao i one u pesto sosu, sa svinjetinom, crne ili sa vrgnjima...
NJOKE SA SLANINOM Sočne, slasne i pikantne, prste da poližete
Preukusne, pikantne, oduševljavaju svakim novim zalogajem. Slanina i začini daju posebnu draž.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)