TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
Potrebno je
- 310 g tamne čokolade s 70% posto kakaa
- 10 jaja
Za glazuru:
- 185 g tamne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kalup obložite papirom za pečenje. Otopite čokoladu na pari. U jednoj posudi umutite šne od belanaca i soli. Zasebno umutite žumanca u penastu smesu pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko kašika snega od belanaca pa malo promešajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak, dok ne postane sufle. Mešajte ali ne previše. Izlijte u kalup i pecite tačno 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prohladite pola sata u kalupu, pa ostavite u frižideru bar 12 sati, a najbolje preko noći. Okrenite tortu na tanjir za serviranje pa prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite 5 minuta u frižideru. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)