TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 310 g tamne čokolade s 70% posto kakaa
  • 10 jaja 

Za glazuru:

  • 185 g tamne čokolade

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kalup obložite papirom za pečenje. Otopite čokoladu na pari. U jednoj posudi umutite šne od belanaca i soli. Zasebno umutite žumanca u penastu smesu pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko kašika snega od belanaca pa malo promešajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak, dok ne postane sufle. Mešajte ali ne previše. Izlijte u kalup i pecite tačno 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.  Prohladite pola sata u kalupu, pa ostavite u frižideru bar 12 sati, a najbolje preko noći. Okrenite tortu na tanjir za serviranje pa prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite 5 minuta u frižideru. Secite i služite. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading