KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je
- 5 srednja krompira
- 3 jajeta
- ulje
- 4 kašika brašna
- so
Za fil:
- 200 g čokolade
Za valjanje:
- 150 g prezli
- braon šećer
Priprema:
Krompir oljuštite i očistite pa skuvajte. Zatim ga zgnječite u pire. Dodajte jaja, ulje i so, pa promešajte. Lagano dodajte brašno pa zamesite testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo. Vadite krugove uz pomoć čaše. Na svaki sečeni krug nanesite po kockicu čokolade. Oblikujte loptice. Knedle ubacujte u zagrejanu, ključalu vodu. Kuvajte ih još 10 minuta nakon što isplivaju na površinu. Valjajte svaku knedlu u mešavinu prezle i šećera. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
KNEDLE SA BRESKVAMA Starinski slatkiš na drugačiji način, a nema ni prezli, ukućani će stajati u redu za još
Ako volite klasične knedle, ove sa breskvama ćete obožavati.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)