KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je
- 5 srednja krompira
- 3 jajeta
- ulje
- 4 kašika brašna
- so
Za fil:
- 200 g čokolade
Za valjanje:
- 150 g prezli
- braon šećer
Priprema:
Krompir oljuštite i očistite pa skuvajte. Zatim ga zgnječite u pire. Dodajte jaja, ulje i so, pa promešajte. Lagano dodajte brašno pa zamesite testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo. Vadite krugove uz pomoć čaše. Na svaki sečeni krug nanesite po kockicu čokolade. Oblikujte loptice. Knedle ubacujte u zagrejanu, ključalu vodu. Kuvajte ih još 10 minuta nakon što isplivaju na površinu. Valjajte svaku knedlu u mešavinu prezle i šećera. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)