A SAD ADIO Poslastica napravljena u čast čuvene srpske serije, a pomera granice dobrog ukusa
Ako ste voleli da gledate seriju Vruć vetar ovu poslasticu ćete obožavati.
Potrebno je
Mera za 1 koru a trebaju vam 3
- 5 Belanaca
- 10 kašika prah šećera
- 5 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 1l Mleka
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 150 g mlevenih oraha
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 kesice šlaga od vanile
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Potom dodajte brašno i orahe. Ispecite 3 kore pa ih ostavite da se prohlade. Za to vreme pravite fil. U mleku skuvajte umućena žumanca sa šećerom, pa kada se zgusne, pustite da se prohladi. Umešajte maslac i šećer. Podelite na dva dela, jednom dodajte čokoladu, a drugom orahe. Zasebno umutite šlag od vanile. Ređajte kora, šlag od vanile, žuti fil, kora. Ponovite postupak sa tamnim filom. Pomešajte oba fila pa nanesite šlag odozgo na tortu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)