MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 najmanja kašičica sode bikarbone
- 3 kašike mleka
- 3 kašike meda (što jači i kvalitetniji)
- pola kašičice cimeta
- 600-650 g glatkog brašna
Za fil:
- 950 g kisele pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite jaja i šećer, dodajte sve ostale sastojke sem brašna. Stavite na nižu temperaturu da se sve lepo rastopi. Kad soda počne da peni, skinite sa ringle. Dok je toplo, umešajte brašno, lepo sjedinite. Brašno postepeno dodajite dok ne dobijete fino, glatko testo. Testo podelite na 10 delova, izmerite na vagici tako da bude jednako. Oklagijom stanjite između 2 pek-papira otprilike kore prečnika 18 cm, mogu biti i do 22 cm. Korice pecite na prevrnutom plehu od 5 do 7 minuta na 180 stepeni. Za fil umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, posebno izmešate kiselu pavlaku, šećer i vanilu, a zatim sve lepo sjedinite. Na svaku koru idu 2-3 kašike fila. Poslednju koru izmrvite i obložite tortu sa svih strana, pa dobro ohladite.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
KINOA SA ŠKAMPIMA Ukusno jelo po receptu Marije Kilibarde koje čuva vitak stas
Voditeljka Marija Kilibarda nedavno se ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi, postavši majka devojčice Senje. Ona i njen partner Bane Vučelić ne kriju sreću, a osim po dugogodišnjoj karijeri, Marija je poznata i po besprekornom izgledu. Pre nekoliko godina podelila je recept za kinou sa škampima, koji se pravi lako, a pojede očas posla.
SOMOT TEHNIKA Kineski način kuvanja mesa zbog kog će biti mekano i sočno
Biće mekano i preukusno, a izuzetno je popularna tehnika.
NAJBOLJE IZ PEKARE Domaće pecivo koje ćete obožavati, zamirisaće cela kuća
Slasni burek, pužići ili kroasan, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
DUBAI ČOKOLADA SE TOPI U USTIMA Viralni hit u slatkom spoju sa pistaćima, pravićete stalno
Probajte i uverite se zašto je ova čokolada toliko popularna.
Komentari (0)