MARKIZA SA ČOKOLADOM Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, u sočnom spoju sa piškotama
Fenomenalna i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 pakovanja piškota
- 250 g putera
- 9 jaja
- 250 g šećera
- 300 g čokolade za kuvanje
- 1/2 kašičica ekstrakta ruma
- 250 ml mleka
Priprema:
Mleko sipajte u duboki tanjir sa ekstraktom ruma. Umačite piškote i slažite ih dok ne pokrijete dno šerpe (ili kalupa za tortu) i obložite strane. Šerpu prethodni obložite alu-folijom. Odvojte žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. Penasto umutite puter i žumanca i u tu smesu dodajte polako otopljenu čokoladu. Mešajte dok se masa ne izjednači.
Belanca i šećer umutite tako da dobijete čvrst šam. Dodajte ga u smesu od čokolade i putera neprestano muteći najmanjom brzinom miksera. Sipajte u šerpu i preko naslažite preostale piškote umočene u mleko. Stavite tortu u frižider na 3-4 sata da se stegne, zatim izvadite iz kalupa ili šerpe i po želji ukrasite umućenim šlagom ili rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)