MARKIZA SA ČOKOLADOM Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, u sočnom spoju sa piškotama
Fenomenalna i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

TORTA OD PALAČINKI Kremasta i očaravajuća, poćiće vam voda na usta
Savršena za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
- 2 pakovanja piškota
- 250 g putera
- 9 jaja
- 250 g šećera
- 300 g čokolade za kuvanje
- 1/2 kašičica ekstrakta ruma
- 250 ml mleka
Priprema:
Mleko sipajte u duboki tanjir sa ekstraktom ruma. Umačite piškote i slažite ih dok ne pokrijete dno šerpe (ili kalupa za tortu) i obložite strane. Šerpu prethodni obložite alu-folijom. Odvojte žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. Penasto umutite puter i žumanca i u tu smesu dodajte polako otopljenu čokoladu. Mešajte dok se masa ne izjednači.
Belanca i šećer umutite tako da dobijete čvrst šam. Dodajte ga u smesu od čokolade i putera neprestano muteći najmanjom brzinom miksera. Sipajte u šerpu i preko naslažite preostale piškote umočene u mleko. Stavite tortu u frižider na 3-4 sata da se stegne, zatim izvadite iz kalupa ili šerpe i po želji ukrasite umućenim šlagom ili rendanom čokoladom.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)