SPREMA SE ZA MANJE OD 15 MINUTA I U USTIMA SE TOPI ZA TILI ČAS Preukusni turski kolač sa popularnim kadaifom svi obožavaju, uvek se traži parče više
Njam, njam, njam...

Pripremite ovu brzu i jednostavnu poslasticu koja će oduševiti vas i vaše najbliže! Ako volite turske poslastice, ovaj slatkiš je savršen za vas – ne zahteva pečenje i nema jaja. Sastojci su osnovni, a rezultat je kremasta poslastica koja se topi u ustima i donosi savršenstvo u svakom zalogaju. Idealno za sve koji žele jednostavan, ali ukusan desert!
Možda vas zanima:

KADAIF Hrskavo kremasto zadovoljstvo za sva čula, donosimo vam originalni recept
Probajte i vi, i uverite se, zašto je ovo jedna od omiljenih poslastica u Turskoj.

KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.

KREMASTI KADAIF Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru
Jede vam se nešto slatko ali nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ovaj fenomenalni kadaif, sočan i sladak.

ČAROBNI KADAIF Neodoljiva poslastica poreklom iz Turske, miris orijenta oduševiće sve koji ga budu probali
Tradicionalni turski slatkiš osvaja mirisom i ukusom.
Sastojci:
- Kadaif (300 g)
- puter (40 g)
- šećer (3 kašike)
Krema:
- Mleko (1 litar)
- Brašno (1 šolja)
- šećer (1 šolja)
- puter (1 šolja)
- Vanila u prahu (1 kašičica)
- slatka pavlaka (200ml) Drobljeni orasi
- Čokoladni sos
- Mleveni pistaći
Priprema:
Čistim makazama blago usitnite kadaif, ubacite ga u lonac i stavite na srednju vatru kako bi se malo prosušio i splasnuo. Zatim dodajte šećer i puter i nastavite da mešate na ringli dok kadaif ne dobije zlatkasto braon boju. Potom ga rasporedite ravnomerno po dnu pleha.
U lonac sipajte litar mleka, brašno i šećer pa dobro umešajte. Stavite na srednju vatru i mešajte sve dok se ne zgusne.Pred kraj dodajte puter i vanilu u prahu, pa nastavite da mešate. Tako sjedinjenu gustu kremu ravnomerno prelijte preko kadaifa u plehu. Ostavite da se hladi u frižideru.
Za to vreme, u jednoj posudi mikserom izmiksujte slatku pavlaku i kašiku šećera, sve dok se ne zgusne u sneg. Izvucite pleh iz frižidera i odozgo premažite dobijenim snegom. Zatim odozgo pospite drobljenim orasima, pleh okrenite horizontalno i kolač isecite na 6 jednakoih delova uzdužno, potom svaki od tih delova popreko podelite na pola, tako da ih sada bude 12, piše Glossy.
Komad po komad uvijajte s jednog kraja ka drugom tako da dobijete male slatke rolnice. Po želji odozgo pospite čokoladnim sosom, zatim dodajte mlevene pistaće i poslužite ih. Prijatno!
Bonus video:

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.

ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.
Komentari (0)