SPREMA SE ZA MANJE OD 15 MINUTA I U USTIMA SE TOPI ZA TILI ČAS Preukusni turski kolač sa popularnim kadaifom svi obožavaju, uvek se traži parče više
Njam, njam, njam...
Pripremite ovu brzu i jednostavnu poslasticu koja će oduševiti vas i vaše najbliže! Ako volite turske poslastice, ovaj slatkiš je savršen za vas – ne zahteva pečenje i nema jaja. Sastojci su osnovni, a rezultat je kremasta poslastica koja se topi u ustima i donosi savršenstvo u svakom zalogaju. Idealno za sve koji žele jednostavan, ali ukusan desert!
Sastojci:
- Kadaif (300 g)
- puter (40 g)
- šećer (3 kašike)
Krema:
- Mleko (1 litar)
- Brašno (1 šolja)
- šećer (1 šolja)
- puter (1 šolja)
- Vanila u prahu (1 kašičica)
- slatka pavlaka (200ml) Drobljeni orasi
- Čokoladni sos
- Mleveni pistaći
Priprema:
Čistim makazama blago usitnite kadaif, ubacite ga u lonac i stavite na srednju vatru kako bi se malo prosušio i splasnuo. Zatim dodajte šećer i puter i nastavite da mešate na ringli dok kadaif ne dobije zlatkasto braon boju. Potom ga rasporedite ravnomerno po dnu pleha.
U lonac sipajte litar mleka, brašno i šećer pa dobro umešajte. Stavite na srednju vatru i mešajte sve dok se ne zgusne.Pred kraj dodajte puter i vanilu u prahu, pa nastavite da mešate. Tako sjedinjenu gustu kremu ravnomerno prelijte preko kadaifa u plehu. Ostavite da se hladi u frižideru.
Za to vreme, u jednoj posudi mikserom izmiksujte slatku pavlaku i kašiku šećera, sve dok se ne zgusne u sneg. Izvucite pleh iz frižidera i odozgo premažite dobijenim snegom. Zatim odozgo pospite drobljenim orasima, pleh okrenite horizontalno i kolač isecite na 6 jednakoih delova uzdužno, potom svaki od tih delova popreko podelite na pola, tako da ih sada bude 12, piše Glossy.
Komad po komad uvijajte s jednog kraja ka drugom tako da dobijete male slatke rolnice. Po želji odozgo pospite čokoladnim sosom, zatim dodajte mlevene pistaće i poslužite ih. Prijatno!
Bonus video:
Možda vas zanima:
KADAIF Hrskavo kremasto zadovoljstvo za sva čula, donosimo vam originalni recept
Probajte i vi, i uverite se, zašto je ovo jedna od omiljenih poslastica u Turskoj.
KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.
KREMASTI KADAIF Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru
Jede vam se nešto slatko ali nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ovaj fenomenalni kadaif, sočan i sladak.
ČAROBNI KADAIF Neodoljiva poslastica poreklom iz Turske, miris orijenta oduševiće sve koji ga budu probali
Tradicionalni turski slatkiš osvaja mirisom i ukusom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)