AUSTRIJSKI TIRAMISU SA JABUKAMA Italijanski klasik na drugačiji način, za prave sladokusce
Sočan i sladak, prste da poližete.
Potrebno je:
- 2 jabuke
- 3 jaja
- 200 ml soka od jabuke
- 140 g šećera
- 120 g brašna
- 2 kašičice soka od limuna
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica likera od kajsije
Za kremu:
- 125 g mlaćenice
- 125 g jogurta
- 30 g šećera
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašičice likera od jaja
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite jaja, so i šećer. Polako umešajte u brašno. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ogulite jabuke pa ih naseckajte na kockice i prelijte sokom od jabuke, da omekšaju. Po ukusu dodajte šećer, limunov sok i kajsija liker. Pomešajte mlaćenicu sa šećerom i jogurtom da se dobro sjedini. Zatim umutite slatku pavlaku pa sipajte liker od jaja. Preko testa rasporedite jabuke pa preko nanesite sloj kreme. Ostavite u frižideru da se kolač prohladi.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sladak, bićete oduševljeni.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)