AUSTRIJSKI TIRAMISU SA JABUKAMA Italijanski klasik na drugačiji način, za prave sladokusce
Sočan i sladak, prste da poližete.
Potrebno je:
- 2 jabuke
- 3 jaja
- 200 ml soka od jabuke
- 140 g šećera
- 120 g brašna
- 2 kašičice soka od limuna
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica likera od kajsije
Za kremu:
- 125 g mlaćenice
- 125 g jogurta
- 30 g šećera
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašičice likera od jaja
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite jaja, so i šećer. Polako umešajte u brašno. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ogulite jabuke pa ih naseckajte na kockice i prelijte sokom od jabuke, da omekšaju. Po ukusu dodajte šećer, limunov sok i kajsija liker. Pomešajte mlaćenicu sa šećerom i jogurtom da se dobro sjedini. Zatim umutite slatku pavlaku pa sipajte liker od jaja. Preko testa rasporedite jabuke pa preko nanesite sloj kreme. Ostavite u frižideru da se kolač prohladi.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sladak, bićete oduševljeni.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)