AUSTRIJSKI TIRAMISU Sočan i mekan, a ovo voće mu daje posebnu draž, po receptu bez premca
Fenomenalan kolač na drugačiji način, za prave ljubitelje slatkog.

Potrebno je
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

AUSTRIJSKI TIRAMISU SA JABUKAMA Italijanski klasik na drugačiji način, za prave sladokusce
Sočan i sladak, prste da poližete.

TIRAMISU Italijanski specijalitet mekan kao duša, u savršenom spoju sa kafom
Kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

BANANAMISU Italijanski klasik u sočnom spoju sa bananama, bićete oduševljeni ukusom
Fenomenalni desert sa piškotama i bananama najbolje se slaže sa šoljicom kafe.
- 2 jabuke
- 3 jajeta
- 200 ml soka od jabuke
- 140 g šećera
- 120 g brašna
- 2 kašičice soka od limuna
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica likera od kajsije
Za krem:
- 125 g mlaćenice
- 125 g jogurta
- 30 g šećera
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašičice likera od jaja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, šećer i so dok ne postanu penasti. Postepeno umešajte brašno. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Oljuštite jabuke pa ih isecite na kockice i prelijte sokom. Dodajte šećer, limunov sok i liker od kajsije. U jednoj posudi pomešajte mlaćenicu, šećer i jogurt. Dobro sjedinite. Zasebno umutite pavlaku pa dodajte liker od jaja. Ređajte jabuke na patišđanja pa preko nanesite krem. Ostavite tiramisu u frižideru da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)