KAD GA ZAGRIZETE, POMISLIĆETE DA STE U TOSKANI Italijanski kolačić pun iznenađenja
Ne može se opisati koliko su ukusni.
Italijanski biskoti
Sastojci:
3 jajeta
100 g belog šećera
3 kašike ulja
2 kašičice ekstrakta vanile
1/2 kesice praška za pecivo
50 g bele čokolade
50 g suvih brusnica
50 g oraha
300 g brašna
Priprema:
Umutite jaja, pa im dodajte šećer i so. Ulijte ulje i ekstrakt vanile i nastavite da mutite mikserom. Brašno prosejte, dodajte mu prašak za pecivo i onda ga sjedinite s jajima. Belu čokoladu iseckajte na kockice, a suve brusnice i orahe što sitnije. Sve sjedinite i promešajte špatulom. Pleh iz rerne obložite papirom za pečenje. Šake pokvasite vodom da biste lakše oblikovali veknice. Pecite na 180 stepeni oko pola sata. Ostavite da se ohladi i isecite ga na šnite širine oko centimetar. Poređajte ih u isti pleh i pecite još 15 minuta na istoj temperaturi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
SLATKI NAZIV VRAĆA U DETINJSTVO Svi se sećamo ovog neodoljivog deserta, prste ćete polizati
Taman za mali zalogaj.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)