KAD GA ZAGRIZETE, POMISLIĆETE DA STE U TOSKANI Italijanski kolačić pun iznenađenja

Alo.rs

18:33

Zdravi zalogaji 0

Ne može se opisati koliko su ukusni.

KAD GA ZAGRIZETE, POMISLIĆETE DA STE U TOSKANI Italijanski kolačić pun iznenađenja
pixabay

Italijanski biskoti

Sastojci:

3 jajeta

100 g belog šećera

3 kašike ulja

2 kašičice ekstrakta vanile

1/2 kesice praška za pecivo

50 g bele čokolade

50 g suvih brusnica

50 g oraha

300 g brašna

Priprema:

Umutite jaja, pa im dodajte šećer i so. Ulijte ulje i ekstrakt vanile i nastavite da mutite mikserom. Brašno prosejte, dodajte mu prašak za pecivo i onda ga sjedinite s jajima. Belu čokoladu iseckajte na kockice, a suve brusnice i orahe što sitnije. Sve sjedinite i promešajte špatulom. Pleh iz rerne obložite papirom za pečenje. Šake pokvasite vodom da biste lakše oblikovali veknice. Pecite na 180 stepeni oko pola sata. Ostavite da se ohladi i isecite ga na šnite širine oko centimetar. Poređajte ih u isti pleh i pecite još 15 minuta na istoj temperaturi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading