RECEPT NAŠIH BAKA ZA VRHUNSKI SLATKIŠ Torta sa orahom, ukus koji se pamti
Osim toga, orasi su odličan izvor antioksidanata, poboljšavaju rad mozga i otklanja stres
Recept naših baka za najukusniju tortu sa orasim i čokoladom će vam, defintivno, svi tražiti! Toliko je ukusna da se niko ne zaustavlja na samo jednom parčetu, jer na prvi zalogaj osvaja.
Sastojci:
- 8 jaja
- 250 gr šećera
- 2 velike kašičice jabukovog sirćeta
- 80 gr belog brašna
- 200 gr mevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 1 mala kašičica cimeta
- 650 ml slatke pavlake
- 300 gr tamne čokolade za kuvanje
- 1 narandža
- 150 gr maskarponea
Kako se pravi?
Da biste napravili biskvit izmiksajte 8 belanaca, 150 gr šećera i 2 velike kašike jabukovog sirćeta. Kada belanjca postanu čvrsta, gusta i sjajna, bez grudvica, dodajte 80 gr belog glatkog brašna, 200 gr mevenih oraha, 2 žumanca i 1 prašak za pecivo, i kašičicu cimeta. Pecite smesu u kalupu za tortu na 160 stešeni oko 45 min.
Čokoladni premaz: 300 ml slatke pavlake zagrejte do vrenja, pazite da ne prokuva, dodajte 300 gr tamne čokolade, sklonite sa šporeta. Kada pomešate slatku pavlaku i čokoladu, dodajte 6 žumanaca i pustite da se sve malo ohladi na sobnoj temperaturi.
Za ispečene i ohlađene kore pripremite krem od 350 ml slatke pavlake koji ćete miksati dok se ne zgusne i umešajte 100 gr šećera u prahu, 150 gr maskarponea, koricu i sok od jedne narandže.
Kore posložite u kalup i namažite prvo čokoladni premaz pa krem i tako sve do vrha. S ostatkom krema ukrasite tortu i pospite orasima po želji.
Možda vas zanima:
SAVRŠENA POSLASTICA ZA SVAKI DAN Nepečena torta sa keksom, pudingom i čokoladom, oduševiće vas svojim ukusom i izgledom
Uživajte u jednostavno ukusnoj i torti prelepog preseka
MEKA KAO DUŠA Sunđer torta s makom zavoleće svako
Neodoljivog je ukusa.
JEDNOSTAVNA, UKUSNA IZDAŠNA Spekulas torta, nežna, kremasta i aromatična
Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama
Spoj ove dve namirnice daje neverovatan ukus.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)