RECEPT NAŠIH BAKA ZA VRHUNSKI SLATKIŠ Torta sa orahom, ukus koji se pamti

trpeza.rs

17:48

Slatki kutak 0

Osim toga, orasi su odličan izvor antioksidanata, poboljšavaju rad mozga i otklanja stres

RECEPT NAŠIH BAKA ZA VRHUNSKI SLATKIŠ Torta sa orahom, ukus koji se pamti
Printscreen

Recept naših baka za najukusniju tortu sa orasim i čokoladom će vam, defintivno, svi tražiti! Toliko je ukusna da se niko ne zaustavlja na samo jednom parčetu, jer na prvi zalogaj osvaja. 

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 250 gr šećera
  • 2 velike kašičice jabukovog sirćeta
  • 80 gr belog brašna
  • 200 gr mevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 mala kašičica cimeta
  • 650 ml slatke pavlake
  • 300 gr tamne čokolade za kuvanje
  • 1 narandža
  • 150 gr maskarponea

Kako se pravi?

Da biste napravili biskvit izmiksajte 8 belanaca, 150 gr šećera i 2 velike kašike jabukovog sirćeta. Kada belanjca postanu čvrsta, gusta i sjajna, bez grudvica, dodajte 80 gr belog glatkog brašna, 200 gr mevenih oraha, 2 žumanca i 1 prašak za pecivo, i kašičicu cimeta. Pecite smesu u kalupu za tortu na 160 stešeni oko 45 min.

Čokoladni premaz: 300 ml slatke pavlake zagrejte do vrenja, pazite da ne prokuva, dodajte 300 gr tamne čokolade, sklonite sa šporeta. Kada pomešate slatku pavlaku i čokoladu, dodajte 6 žumanaca i pustite da se sve malo ohladi na sobnoj temperaturi.

Za ispečene i ohlađene kore pripremite krem od 350 ml slatke pavlake koji ćete miksati dok se ne zgusne i umešajte 100 gr šećera u prahu, 150 gr maskarponea, koricu i sok od jedne narandže.

Kore posložite u kalup i namažite prvo čokoladni premaz pa krem i tako sve do vrha. S ostatkom krema ukrasite tortu i pospite orasima po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading