MEKA KAO DUŠA Sunđer torta s makom zavoleće svako
Neodoljivog je ukusa.
Sunđer torta
Sastojci:
Bela kora:
5 jaja
300 g brašna
50 g putera
100 ml mleka
200 g šećera
Crna kora:
100 g maka
2 jajeta
100 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
2 kesice vanilin šećera
100 ml mleka
Priprema:
Odvojte belanca i žumanca. Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg, pa dodajte jedno po jedno žumance. Puter otopite, pa zajedno s mlekom dodajte u činiju. Na kraju ubacite i brašno, pa prespite u pleh. Jaja umutite, pa dodajte šećer i mak. Varjačom promešajte i dodajte mleko i vanilin šećer. Čokoladu otopite i na kraju nju ubacite. Prespite preko bele kore i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
BRZO I JEDNOSTAVNO Napolitanka torta, gotova za 20 minuta, kremasto zadovoljstvo
Svi će tražiti parče više
SAVRŠENA POSLASTICA ZA SVAKI DAN Nepečena torta sa keksom, pudingom i čokoladom, oduševiće vas svojim ukusom i izgledom
Uživajte u jednostavno ukusnoj i torti prelepog preseka
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)