PREUKUSAN KOLAČ KOJI SE BRZO PRAVI Ovo je najpoznatiji recept za starinsku poslasticu
Ukusom će vas oduševiti.
Sočni kolač s makom
Sastojci:
2 jajeta
2 šolje šećera
2 šolje maka
2 šolje mleka
1 šolja ulja
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
Za preliv:
25 kašika šećera
25 kašika vode
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom pa lagano varjačom dodajte ostale sastojke. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni 40 minuta. Za sirup, u šerpu stavite vodu i šećer, te kuvajte dok se šećer ne istopi. Isključite i ostavite na šporetu dok se kolač ne ispeče. Preko vrućeg kolača sipajte sirup i ohladite ga pre sečenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI KOLAČ Napravite pravu rapsodiju ukusa i počastite iznenadne goste!
Mekana je poslastica kao duša.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)