PREUKUSAN KOLAČ KOJI SE BRZO PRAVI Ovo je najpoznatiji recept za starinsku poslasticu
Ukusom će vas oduševiti.
Sočni kolač s makom
Sastojci:
2 jajeta
2 šolje šećera
2 šolje maka
2 šolje mleka
1 šolja ulja
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
Za preliv:
25 kašika šećera
25 kašika vode
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom pa lagano varjačom dodajte ostale sastojke. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni 40 minuta. Za sirup, u šerpu stavite vodu i šećer, te kuvajte dok se šećer ne istopi. Isključite i ostavite na šporetu dok se kolač ne ispeče. Preko vrućeg kolača sipajte sirup i ohladite ga pre sečenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI KOLAČ Napravite pravu rapsodiju ukusa i počastite iznenadne goste!
Mekana je poslastica kao duša.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)