JABUKOVAČA PO FRANCUSKOM RECEPTU Preukusna torta od jabuka i cimeta
Pravićete je za svaku gozbu.
Torta s jabukovačom
Sastojci:
Za koru:
½ šolje ulja
1 šolja šećera
½ šolje smeđeg šećera
4 kašike putera
3 veća jajeta
1 kašika ekstrakta vanile
2,5 šolje brašna
1 kašika mlevenog cimeta
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice soli
Za preliv:
3 čaše soka od jabuke
1 čašica jabukovače
150 g putera
3 šolje šećera
prstohvat cimeta
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U činiji umutite ulje, šećer, smeđi šećer i rastopljeni puter. Dodajte jedno po jedno jaje, te vanilu. U drugoj činiji umutite suve sastojke: brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Suve sastojke ubacite u smesu s jajima i mešajte špatulom. Sipajte u nauljen pleh i pecite na 180 stepeni 35 minuta. Za fil, izmiksajte puter i šećer u homogenu smesu. Dodajte vanilu, cimet i so, a potom i sok i rakiju od jabuke. Sipajte preko torte i stavite u frižider da se ohladi nekoliko sati.
SAVET Tortu ukrasite jabukama poprskanim limunom
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OKREPLJUJE DUŠU I TELO Čorba od ovog povrća je nešto najbolje što ćete danas probati
Očaravajući tanjir zdravlja.
PAPRIKAŠ S KOBASICAMA KOJI NEĆETE PROPUSTITI Ukusan i sočan, i deca će ga zavoleti
Nije uopšte težak za pripremu.
PREUKUSAN KOLAČ KOJI SE BRZO PRAVI Ovo je najpoznatiji recept za starinsku poslasticu
Ukusom će vas oduševiti.
KREMASTA PASTA PRSTE DA POLIŽEŠ Brzo se spremi, još brže se pojede
Mogu i domaćice koje nisu iskusne da je naprave.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)