JABUKOVAČA PO FRANCUSKOM RECEPTU Preukusna torta od jabuka i cimeta

Alo.rs

18:02

Slatki kutak 0

Pravićete je za svaku gozbu.

JABUKOVAČA PO FRANCUSKOM RECEPTU Preukusna torta od jabuka i cimeta
pixabay

Torta s jabukovačom

Sastojci:

Za koru:

½ šolje ulja

1 šolja šećera

½ šolje smeđeg šećera

4 kašike putera

3 veća jajeta

1 kašika ekstrakta vanile

2,5 šolje brašna

1 kašika mlevenog cimeta

1 kašičica praška za pecivo

½ kašičice sode bikarbone

½ kašičice soli

Za preliv:

3 čaše soka od jabuke

1 čašica jabukovače

150 g putera

3 šolje šećera

prstohvat cimeta

1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

U činiji umutite ulje, šećer, smeđi šećer i rastopljeni puter. Dodajte jedno po jedno jaje, te vanilu. U drugoj činiji umutite suve sastojke: brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Suve sastojke ubacite u smesu s jajima i mešajte špatulom. Sipajte u nauljen pleh i pecite na 180 stepeni 35 minuta. Za fil, izmiksajte puter i šećer u homogenu smesu. Dodajte vanilu, cimet i so, a potom i sok i rakiju od jabuke. Sipajte preko torte i stavite u frižider da se ohladi nekoliko sati.

SAVET Tortu ukrasite jabukama poprskanim limunom

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading