JABUKOVAČA PO FRANCUSKOM RECEPTU Preukusna torta od jabuka i cimeta
Pravićete je za svaku gozbu.
Torta s jabukovačom
Sastojci:
Za koru:
½ šolje ulja
1 šolja šećera
½ šolje smeđeg šećera
4 kašike putera
3 veća jajeta
1 kašika ekstrakta vanile
2,5 šolje brašna
1 kašika mlevenog cimeta
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice soli
Za preliv:
3 čaše soka od jabuke
1 čašica jabukovače
150 g putera
3 šolje šećera
prstohvat cimeta
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U činiji umutite ulje, šećer, smeđi šećer i rastopljeni puter. Dodajte jedno po jedno jaje, te vanilu. U drugoj činiji umutite suve sastojke: brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Suve sastojke ubacite u smesu s jajima i mešajte špatulom. Sipajte u nauljen pleh i pecite na 180 stepeni 35 minuta. Za fil, izmiksajte puter i šećer u homogenu smesu. Dodajte vanilu, cimet i so, a potom i sok i rakiju od jabuke. Sipajte preko torte i stavite u frižider da se ohladi nekoliko sati.
SAVET Tortu ukrasite jabukama poprskanim limunom
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OKREPLJUJE DUŠU I TELO Čorba od ovog povrća je nešto najbolje što ćete danas probati
Očaravajući tanjir zdravlja.
PAPRIKAŠ S KOBASICAMA KOJI NEĆETE PROPUSTITI Ukusan i sočan, i deca će ga zavoleti
Nije uopšte težak za pripremu.
PREUKUSAN KOLAČ KOJI SE BRZO PRAVI Ovo je najpoznatiji recept za starinsku poslasticu
Ukusom će vas oduševiti.
KREMASTA PASTA PRSTE DA POLIŽEŠ Brzo se spremi, još brže se pojede
Mogu i domaćice koje nisu iskusne da je naprave.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)