UKUS SE NE MOŽE OPISATI Za nedeljnu poslasticu morate napraviti BELI čizkejk
Idealan je za svačiji ukus.
Čizkejk za aplauz
Sastojci:
250 g keksa
3 kašike šećera
130 g otopljenog putera
Za žuti krem:
500 g maskarponea
1 limun
2 kesice vanilin-šećera
2 jaja
1 kašika šećera
Za beli krem:
400 g pavlake (ili milerama)
sok pola limuna
1 vanilin šećer
3 kašike šećera
Priprema:
Kekse stavite u kesicu i usitnite čekićem za meso. Dodajte šećer, vanilin šećer i otopljen puter i dobro promešajte. Lagano prstima smesu utisnite u kalup. Siru dodajte jaja, šećer i vanilin šećer, limunov sok i ekstrakt vanile. Sve dobro promešajte. Žuti krem izlijte preko kore od keksa i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Za beli krem pomešajte sve sastojke pa izlijte preko pečenog žutog krema. Ostavite još 5 minuta sve u rerni. Čizkejk hladite minimalno tri sata pre služenja.
SAVET U rernu ispod kalupa stavite pleh napunjen vodom da bi se krem ravnomerno ispekao
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEMAČKI ČIZKEJK MORATE PROBATI Lak je za pripremu, a tako je kremast da ćete odmah zavoleti
Neobične je strukture.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)