UKUS SE NE MOŽE OPISATI Za nedeljnu poslasticu morate napraviti BELI čizkejk
Idealan je za svačiji ukus.
Čizkejk za aplauz
Sastojci:
250 g keksa
3 kašike šećera
130 g otopljenog putera
Za žuti krem:
500 g maskarponea
1 limun
2 kesice vanilin-šećera
2 jaja
1 kašika šećera
Za beli krem:
400 g pavlake (ili milerama)
sok pola limuna
1 vanilin šećer
3 kašike šećera
Priprema:
Kekse stavite u kesicu i usitnite čekićem za meso. Dodajte šećer, vanilin šećer i otopljen puter i dobro promešajte. Lagano prstima smesu utisnite u kalup. Siru dodajte jaja, šećer i vanilin šećer, limunov sok i ekstrakt vanile. Sve dobro promešajte. Žuti krem izlijte preko kore od keksa i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Za beli krem pomešajte sve sastojke pa izlijte preko pečenog žutog krema. Ostavite još 5 minuta sve u rerni. Čizkejk hladite minimalno tri sata pre služenja.
SAVET U rernu ispod kalupa stavite pleh napunjen vodom da bi se krem ravnomerno ispekao
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEMAČKI ČIZKEJK MORATE PROBATI Lak je za pripremu, a tako je kremast da ćete odmah zavoleti
Neobične je strukture.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)