UKUS SE NE MOŽE OPISATI Za nedeljnu poslasticu morate napraviti BELI čizkejk

Alo.rs

21:21

Slatki kutak 0

Idealan je za svačiji ukus.

UKUS SE NE MOŽE OPISATI Za nedeljnu poslasticu morate napraviti BELI čizkejk
unsplash.com

Čizkejk za aplauz

Sastojci:

250 g keksa

3 kašike šećera

130 g otopljenog putera

Za žuti krem:

500 g maskarponea

1 limun

2 kesice vanilin-šećera

2 jaja

1 kašika šećera

Za beli krem:

400 g pavlake (ili milerama)

sok pola limuna

1 vanilin šećer

3 kašike šećera

Priprema:

Kekse stavite u kesicu i usitnite čekićem za meso. Dodajte šećer, vanilin šećer i otopljen puter i dobro promešajte. Lagano prstima smesu utisnite u kalup. Siru dodajte jaja,  šećer i vanilin šećer, limunov sok i ekstrakt vanile. Sve dobro promešajte. Žuti krem izlijte preko kore od keksa i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Za beli krem pomešajte sve sastojke pa izlijte preko pečenog žutog krema. Ostavite još 5 minuta sve u rerni. Čizkejk hladite minimalno tri sata pre služenja.

SAVET U rernu ispod kalupa stavite pleh napunjen vodom da bi se krem ravnomerno ispekao

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading