NE MORATE VIŠE DA SVRAĆATE U POSLASTIČARNICU Čarobna formula za najbržu i najbolju šampitu

trpeza.rs

06:45

Slatki kutak 0

Domaćice često izbegavaju da prave ovu fantastičnu poslasticu jer se plaše da neće ispasti dobro, ali ne brinite uz ovaj recept nećete omašiti

posna šampita
Shutterstock

Sastojci
ZA ŠAUM

  • 6 belanaca
  • 24 kašike sećera
  • malo manje od 1dl vode
  • prstohvat soli

ZA KORU

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kaš mleka
  • 6 kaš ulja
  • 1 mala kašika praška za pecivo

Priprema

Prvo napraviti koru. Umutiti žumanca sa šećerom u penastu masu, dodati, mleko,
ulje, brašno i pzp. U tepsiju staviti pek papir ili foliju, pomastiti, posuti brašnom i peći
oko 15 min na 200 stepeni. Tepsija je 30×20 Kad se ohladi izvaditi iz tepsije, skinuti
foliju i stavit na tacnu.
Za šaum, staviti šećer u šerpu, dodati vodu i staviti da se kuva. Dok provre smanjiti na
najmanju temperaturu. Dok se voda kuva umutiti belanca u čvrst sneg, dodati so i nastaviti
mutiti. Dotle je šećer sa vodom provreo… Lagano dodavati vreo šećer u čvrst sneg NE
ODJEDNOM…na početku po 2-3 kasike, kasnije povećavati i tako dok se ne potroši sva
tečnost. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading