DRUGAČIJA OD DRUGIH Sladoled torta, nežna, kremasta, preukusna
Ovo je ona izistinska sladoled torta, prava pravcata

Sastojci
za koru :
Možda vas zanima:

SLADOLED TORTA Nepečena poslastica od samo 3 sastojka, a ukusa koji priča priče
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.

SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati
Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.

SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.

SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
- belanaca 6
- šećer 6 kašika
- brašno 6 kašika
- prašak za pecivo 1 kesica
- mleko 200 ml
za čokoladni fil :
- mleko 400 ml
- žumanca 3
- šećer 4 kasike
- puding od čokolade 1 kesica
- brašno 1 kašika
- gustin 1 kašika
- čokolada 100 g
- maslac ili margarin 125 g
za vanil fil :
- mleko 400 ml
- zumanca 3
- šecer 4 kašike
- puding od vanile 1 kesica
- brašno 1 kašika
- gustin 1 kašika
- vanilin šećer 1 kešica
- maslac ili margarin 125 g
i još :
- šlag 100 g
- mleko ili voda 180 ml
Kako pripremiti
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od čokolade, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.
Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila. Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Ostaviti tortu da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.
Komentari (0)