DRUGAČIJA OD DRUGIH Sladoled torta, nežna, kremasta, preukusna
Ovo je ona izistinska sladoled torta, prava pravcata
Sastojci
za koru :
- belanaca 6
- šećer 6 kašika
- brašno 6 kašika
- prašak za pecivo 1 kesica
- mleko 200 ml
za čokoladni fil :
- mleko 400 ml
- žumanca 3
- šećer 4 kasike
- puding od čokolade 1 kesica
- brašno 1 kašika
- gustin 1 kašika
- čokolada 100 g
- maslac ili margarin 125 g
za vanil fil :
- mleko 400 ml
- zumanca 3
- šecer 4 kašike
- puding od vanile 1 kesica
- brašno 1 kašika
- gustin 1 kašika
- vanilin šećer 1 kešica
- maslac ili margarin 125 g
i još :
- šlag 100 g
- mleko ili voda 180 ml
Kako pripremiti
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od čokolade, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.
Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila. Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Ostaviti tortu da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!
Možda vas zanima:
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
STARINSKA POSLASTICA IZ NANINOG KUVARA Veličanstvena torta sa orahom, fantazija dobrog ukusa
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno! Već nakon prvog zalogaja ostaviti će vas bez daha
BRZO I BEZ PEČENJA Plazma kocke, senzacija ukusa
Plazma u kombinaciji sa čokoladnim bananicama i neodoljivom kremom
UKUS O KOME SE PRIČA Čokoladna torta, kraljica slasti
Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
Komentari (0)