DRUGAČIJA OD DRUGIH Sladoled torta, nežna, kremasta, preukusna
Ovo je ona izistinska sladoled torta, prava pravcata
Sastojci
za koru :
- belanaca 6
- šećer 6 kašika
- brašno 6 kašika
- prašak za pecivo 1 kesica
- mleko 200 ml
za čokoladni fil :
- mleko 400 ml
- žumanca 3
- šećer 4 kasike
- puding od čokolade 1 kesica
- brašno 1 kašika
- gustin 1 kašika
- čokolada 100 g
- maslac ili margarin 125 g
za vanil fil :
- mleko 400 ml
- zumanca 3
- šecer 4 kašike
- puding od vanile 1 kesica
- brašno 1 kašika
- gustin 1 kašika
- vanilin šećer 1 kešica
- maslac ili margarin 125 g
i još :
- šlag 100 g
- mleko ili voda 180 ml
Kako pripremiti
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od čokolade, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.
Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila. Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Ostaviti tortu da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!
Možda vas zanima:
STARINSKA SLADOLED TORTA Postoje dve ključne razlike u pripremi u odnosu na današnje domaćice, a evo koje su
Bake nisu kuvale fil i tortu su na kraju premazivale filom od žumanaca, dok današnje domaćice ipak kuvaju fil i premazuju šlagom.
BRZA SLADOLED TORTA Nema paljenja šporeta ni kuvanja fila, može i dete da je napravi
Slatka i savršena, uzećete parče više.
SLADOLED TORTA BRZI GONZALES Treba vam samo 4 sastojka, a nema paljenja šporeta, ma savršena
Brza poslastica oduševiće ukusom i one izbirljive.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)