DRUGAČIJA OD DRUGIH Sladoled torta, nežna, kremasta, preukusna

trpeza.rs

08:47

Slatki kutak 0

Ovo je ona izistinska sladoled torta, prava pravcata

DRUGAČIJA OD DRUGIH Sladoled torta, nežna, kremasta, preukusna
Shutterstock

Sastojci
za koru :

  • belanaca 6
  • šećer 6 kašika
  • brašno 6 kašika
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • mleko 200 ml

za čokoladni fil :

  • mleko 400 ml
  • žumanca 3
  • šećer 4 kasike
  • puding od čokolade 1 kesica
  • brašno 1 kašika
  • gustin 1 kašika
  • čokolada 100 g
  • maslac ili margarin 125 g

za vanil fil :

  • mleko 400 ml
  • zumanca 3
  • šecer 4 kašike
  • puding od vanile 1 kesica
  • brašno 1 kašika
  • gustin 1 kašika
  • vanilin šećer 1 kešica
  • maslac ili margarin 125 g

i još :

  • šlag 100 g
  • mleko ili voda 180 ml

Kako pripremiti

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom.

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od čokolade, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.

Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.

Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila. Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.

Ostaviti tortu da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading