KOKOSOV ORAH Sitni kolači koji će vas oduševiti i izgledom i ukusom!
Veoma dekorativni sitni kolači.
Sastojci:
Bela smesa:
150 g šećera
100 ml vode
125 g margarina
100 g kokosa
125 g mleka u prahu
Smeđa smesa:
150 g šećera
100 ml vode
125 g margarina
250 g mlevenog keksa
3 kašike kakaoa
10 suvih smokav
100 g celih oraha
Za dekoraciju:
100 g kokosa
Priprema:
Bela smesa: Skuvajte vodu i šećer, dodajte margarin i kuvajte nekoliko minuta. Dodajte kokos i mleko u prahu. Umutite mikserom i ohladite.
Smeđa smesa: Skuvajte šećer i vodu, dodajte margarin i kuvajte nekoliko minuta. Dodajte keks i kakao. Promešajte varjačom i ohladite.
Smokve potopite u mlaku vodu nekoliko minuta, ocedite i napunite orasima. Smeđom smesom ih obložite i stavite u frižider na 30 minuta. Potom ih obložite belom smesom i oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u kokos. Ostavite 1 sat u frižideru. Zatim ih isecite na pola, pa svaku polovinu na pola. Secite skalpelom ili tankim oštrim nožem.
Možda vas zanima:
POSNA LEŠNIK GNEZDA Prave se maltene sama, a vole ih od 7 do 107 godina
Savršena za slavsku trpezu.
DOMAĆE FERERO KUGLICE Gosti ih obožavaju i kažu da su bolje od originala
Super idu uz čaj ili kafu.
BRZE KEKS BOMBICE ZA NAJMLAĐE Gotove očas posla, a smažu se brzinom svetlosti
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
KOŠNICE Omiljeni slavski kolači, u neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Nema ko ih ne voli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)