SLATKA FANTAZIJA Torta od čokolade i kokosa biće odličan praznični desert
Prava poslastica za ljubitelje kokosa.
Sastojci:
Kora:
9 jaja
9 kašika šećera
1,5 kašika ulja
1,5 kašika mleka
1 prašak za pecivo
9 kašika brašna
5 kašika kakaoa
Fil:
3 pudinga od vanile
1 l mleka
250 g šećera
300 g kokosovog brašna
2 kesice želatina
4 dl slatke pavlake
Ostalo:
3 dl čokoladnog mleka
300 g čokolade za kuvanje
60 g margarina
2,5 dl slatke pavlake
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodati žumanca i sjediniti. Dodati ulje, mleko, izmešati. Na kraju kašikom umešati brašno, prašak za pecivo i kakao. Ispeći tri kore u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Fil: Skuvati oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom u mleku. Dok je smesa vruća, dodati želatin i dobro promešati. Ostaviti fil da se ohladi, pa u njega dodati umućenu slatku pavlaku. Kore natopiti čokoladnim mlekom. Nafilovati ih pripremljenim filom.
Glazura: Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa margarinom i slatkom pavlakom. Kad se smesa malo ohladi, glazirati tortu i ukrasiti po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI RAJ starinska torta uz koju se zaboravljaju svi mogući problemi
Perfektan izbor za sve čokoljupce jer odmah diže raspoloženje.
TORTA OD ČOKOLADE I KOKOSA Sočne kore i mirišljavi fil osvajaju na prvi zalogaj
Spoj kora natopljenih čokoladnim mlekom i fila od vanile i kokosa čini ovu tortu savršenom
RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama
Vikend je idealan da se počastite ovom prelepom tortom.
ZA LJUBITELJE ČOKOLADE Nugat plazma torta, može li savršenija kombinacija
Za prave sladokusce ovo je idealan recept
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)