SLATKA FANTAZIJA Torta od čokolade i kokosa biće odličan praznični desert
Prava poslastica za ljubitelje kokosa.
Sastojci:
Kora:
9 jaja
9 kašika šećera
1,5 kašika ulja
1,5 kašika mleka
1 prašak za pecivo
9 kašika brašna
5 kašika kakaoa
Fil:
3 pudinga od vanile
1 l mleka
250 g šećera
300 g kokosovog brašna
2 kesice želatina
4 dl slatke pavlake
Ostalo:
3 dl čokoladnog mleka
300 g čokolade za kuvanje
60 g margarina
2,5 dl slatke pavlake
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodati žumanca i sjediniti. Dodati ulje, mleko, izmešati. Na kraju kašikom umešati brašno, prašak za pecivo i kakao. Ispeći tri kore u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Fil: Skuvati oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom u mleku. Dok je smesa vruća, dodati želatin i dobro promešati. Ostaviti fil da se ohladi, pa u njega dodati umućenu slatku pavlaku. Kore natopiti čokoladnim mlekom. Nafilovati ih pripremljenim filom.
Glazura: Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa margarinom i slatkom pavlakom. Kad se smesa malo ohladi, glazirati tortu i ukrasiti po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI RAJ starinska torta uz koju se zaboravljaju svi mogući problemi
Perfektan izbor za sve čokoljupce jer odmah diže raspoloženje.
TORTA OD ČOKOLADE I KOKOSA Sočne kore i mirišljavi fil osvajaju na prvi zalogaj
Spoj kora natopljenih čokoladnim mlekom i fila od vanile i kokosa čini ovu tortu savršenom
RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama
Vikend je idealan da se počastite ovom prelepom tortom.
ZA LJUBITELJE ČOKOLADE Nugat plazma torta, može li savršenija kombinacija
Za prave sladokusce ovo je idealan recept
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)