SLATKIŠ SA VOĆEM Američka pita sa višnjama obara s nogu!
Ovu pitu američke domaćice služe sa kuglom sladoleda od vanile.
Sastojci
Za koru:
300 g brašna
225 g putera
100 ml hladne vode
2 kašike šećera
1 kašičica soli
Za fil:
500 g očišćenih odleđenih višanja (ili iz kompota)
1 čaša (od jogurta) šećera
5 kašika brašna
1 vanilin šećer
1 kašičica ekstrakta od vanile
Priprema:
Pomešajte brašno, so i šećer, dodajte iseckan puter i mešajte kašikom. Vodu dodajte postepeno i mutite mikserom sa nastavcima za testo dok se smesa ne ujednači. Testo će biti sipkavo. Podelite ga na dva dela i svaki umotajte u aluminijumsku foliju i ostavite u frižideru sat vremena. Jedan deo razvucite oklagijom ukrug koji treba da bude par centimetra veći od kalupa u kome ćete peći pitu. Kalup namažite margarinom, a zatim razvijeno testo stavite na dno kao koru. Za fil: višnje ocedite i pomešajte sa brašnom i šećerom. Dodajte vanilin šećer i ekstrakt vanile. Sipajte preko testa u kalup. Nekoliko komadića putera stavite preko voća. Drugi deo testa razvijte ukrug, isecite na trake širine 1,5 cm i stavite ih uzduž I popreko preko fila. Viljuškom spojite krajeve donje i gornje kore. Gornju premažite umućenim jajetom i pospite sa malo šećera. Pecite 20 minuta na 200 stepeni, zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 40 minuta. Ostavite da se hladi jedan sat pre sečenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Zbog jednog sastojka nije za decu, a zamiriše cela kuća dok se peče
Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, pravićete stalno.
PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.
AMERIČKA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, još bolja od originala
Neodoljiva i slatka, uzećete parče više.
PITA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Uspeće i početnicima u kuhinji, ukusa koji priča priče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)