SLATKIŠ SA VOĆEM Američka pita sa višnjama obara s nogu!
Ovu pitu američke domaćice služe sa kuglom sladoleda od vanile.
Sastojci
Za koru:
300 g brašna
225 g putera
100 ml hladne vode
2 kašike šećera
1 kašičica soli
Za fil:
500 g očišćenih odleđenih višanja (ili iz kompota)
1 čaša (od jogurta) šećera
5 kašika brašna
1 vanilin šećer
1 kašičica ekstrakta od vanile
Priprema:
Pomešajte brašno, so i šećer, dodajte iseckan puter i mešajte kašikom. Vodu dodajte postepeno i mutite mikserom sa nastavcima za testo dok se smesa ne ujednači. Testo će biti sipkavo. Podelite ga na dva dela i svaki umotajte u aluminijumsku foliju i ostavite u frižideru sat vremena. Jedan deo razvucite oklagijom ukrug koji treba da bude par centimetra veći od kalupa u kome ćete peći pitu. Kalup namažite margarinom, a zatim razvijeno testo stavite na dno kao koru. Za fil: višnje ocedite i pomešajte sa brašnom i šećerom. Dodajte vanilin šećer i ekstrakt vanile. Sipajte preko testa u kalup. Nekoliko komadića putera stavite preko voća. Drugi deo testa razvijte ukrug, isecite na trake širine 1,5 cm i stavite ih uzduž I popreko preko fila. Viljuškom spojite krajeve donje i gornje kore. Gornju premažite umućenim jajetom i pospite sa malo šećera. Pecite 20 minuta na 200 stepeni, zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 40 minuta. Ostavite da se hladi jedan sat pre sečenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NIKO JOJ NE ODOLEVA! Pita sa višnjama i plazmom je savršeni spoj krckavih kora i sočnog slatko-kiselog fila
Voćne kolače svi vole pa će sigurno biti zadovoljni ovom pitom.
DANAS SE POČASTITE Pita sa jabukama u sosu od vanile, prosto neodoljiva!
Pravi se od lisnatog testa, pa će brzo biti spremna za degustaciju.
ČUVENI KOLAČ IZ FILMOVA Recept za američku pitu s jabukama
Predlažemo vam da probate pitu s jabukama na drugačiji način.
NAJLEPŠA PITA SA VIŠNJAMA I JOGURTOM Prelivena sirupom i toliko sočna da odmah zaboravite na druge!
Počastite se slatkom pitom koja se jednostavno pravi, a svima se dopada.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)