ROZEN TORTA SA MAKOM Toliko je dobra da će preoteti prvo mesto omiljenoj štrudli
Izdašna poslastica koja se jednostavno pravi.
Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
400 g maka
200 ml vrućeg mleka
200 g margarina
2 kesice vanilin šećera
prstohvat soli
80 g mlečne čokolade
100 g mlevenog plazma keksa
Za glazuru:
100 g bele čokolade za kuvanje (ili crne)
2 kašike ulja
1 kašika margarina
Priprema:
U provrelo mleko sipati mak, promešati, dodati margarin, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada i margarin istope i na kraju umešati mleveni keks. Skloniti sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filovati kore i ređati jednu na drugu. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokriti folijom, staviti preko nje nešto teško i ostaviti u frižideru najmanje 2 sata. Za glazuru, otopiti čokoladu, ulje i margarin na tihoj vatri i preliti kolač.
Možda vas zanima:
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
KOLAČ ZA 15 MINUTA Krempita sa keksom se lako pravi, a generacijama je omiljena jer svima izmami osmeh!
Postoji mnogo recepata za krempitu, a mi vam dajemo ovaj koji je brz i jednostavan.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)