ROZEN TORTA SA MAKOM Toliko je dobra da će preoteti prvo mesto omiljenoj štrudli
Izdašna poslastica koja se jednostavno pravi.
Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
400 g maka
200 ml vrućeg mleka
200 g margarina
2 kesice vanilin šećera
prstohvat soli
80 g mlečne čokolade
100 g mlevenog plazma keksa
Za glazuru:
100 g bele čokolade za kuvanje (ili crne)
2 kašike ulja
1 kašika margarina
Priprema:
U provrelo mleko sipati mak, promešati, dodati margarin, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada i margarin istope i na kraju umešati mleveni keks. Skloniti sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filovati kore i ređati jednu na drugu. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokriti folijom, staviti preko nje nešto teško i ostaviti u frižideru najmanje 2 sata. Za glazuru, otopiti čokoladu, ulje i margarin na tihoj vatri i preliti kolač.
Možda vas zanima:
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
KOLAČ ZA 15 MINUTA Krempita sa keksom se lako pravi, a generacijama je omiljena jer svima izmami osmeh!
Postoji mnogo recepata za krempitu, a mi vam dajemo ovaj koji je brz i jednostavan.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)