ROZEN TORTA SA MAKOM Toliko je dobra da će preoteti prvo mesto omiljenoj štrudli
Izdašna poslastica koja se jednostavno pravi.
Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
400 g maka
200 ml vrućeg mleka
200 g margarina
2 kesice vanilin šećera
prstohvat soli
80 g mlečne čokolade
100 g mlevenog plazma keksa
Za glazuru:
100 g bele čokolade za kuvanje (ili crne)
2 kašike ulja
1 kašika margarina
Priprema:
U provrelo mleko sipati mak, promešati, dodati margarin, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada i margarin istope i na kraju umešati mleveni keks. Skloniti sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filovati kore i ređati jednu na drugu. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokriti folijom, staviti preko nje nešto teško i ostaviti u frižideru najmanje 2 sata. Za glazuru, otopiti čokoladu, ulje i margarin na tihoj vatri i preliti kolač.
Možda vas zanima:
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, svako će tražiti bar jedno dodatno parče
Savršena za sve prilike.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)