ROZEN TORTA SA MAKOM Toliko je dobra da će preoteti prvo mesto omiljenoj štrudli

Trpeza/ V.V.

19:00

Slatki kutak 0

Izdašna poslastica koja se jednostavno pravi.

ručak
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje kora za rozen tortu

400 g maka

200 ml vrućeg mleka

200 g margarina

2 kesice vanilin šećera

prstohvat soli

80 g mlečne čokolade

100 g mlevenog plazma keksa

Za glazuru:

100 g bele čokolade za kuvanje (ili crne)

2 kašike ulja

1 kašika margarina

Priprema:

U provrelo mleko sipati mak, promešati, dodati margarin, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada i margarin istope i na kraju umešati mleveni keks. Skloniti sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filovati kore i ređati jednu na drugu. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokriti folijom, staviti preko nje nešto teško i ostaviti u frižideru najmanje 2 sata. Za glazuru, otopiti čokoladu, ulje i margarin na tihoj vatri i preliti kolač.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading