IDEALNA POSLASTICA "KADA VAM PADNE ŠEĆER" Ledena "štraus" torta, opčiniće vas slašću
Probajte da napravite, u fil možete staviti čokolade ili orašaste plodove koje volite

Potrebno je:
Možda vas zanima:

STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite

KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene

KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Svaka domaćica koja je nekad htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku
- 700 ml mleka9 kašika šećera
- 3 kašike gustina
- 300 g krem šlaga sa ukusom vanile
- po potrebi kisela voda za mućenje šlaga
- 70 g mlevene plazme
- 50 g rendane bele čokolade
- 70 g rendane mlečne čokolade
- 60 g pečenih mlevenih badema
- 50 g nutele ili krema po izboru
Za dekoraciju:
- 2 štangle rendane kinder čokolade
Priprema
U malo mleka razmutiti gustin. Ostatku mleka dodati šećer i staviti na tihoj temperaturi da se zagreva. Kada krene da struji mleko, usuti gustin i zakuvati fil. Gustin obložiti prozirnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi. Zatim prebaciti u frižideru na 1 h. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice.
Umućenom šlagu dodati skuvani i ohlađen gustin i još jednom umutiti mikserom. Smesu podeliti na tri dela.
Prvom delu dodati nutelu ili eurokrem. Drugom delu dodati mlevenu plazmu i rendanu belu čokoladu. Trećem delu dodati rendanu mlečnu čokoladu i mlevene bademe. Svaki fil izmešati.
Kalup obložiti prozirnom folijom i sipati prvi fil (nutela ili krem)...
zatim drugi deo fila (mlevena plazma i bela čokolada).
zatim sipati treći fil (rendana mlečna čokolada i bademi). Po vašem izboru možete i drugačije rasporediti filove. Kalup odložiti na 4 h u zamrzivaču da se lepo stegne
Izvaditi kolač iz kalupa, skinuti foliju i staviti na tacnu, dekorisati rendanom kinder čokoladom. Čuvati u zamrzivaču. Seći na parčad i poslužiti. Uživajte u ukusnoj letnjoj poslastici!

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)