KREMPITA SA BANANAMA Kremasta fantazija kojoj voće daje posebnu čar
Napravite ovu drugačiju krempitu, bićete oduševljeni. Banane joj daju posebnu aromu. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 3/4 šolje šećera
- 1/3 šolje brašna
- 1/4 kašičice soli
- 2 šolje mleka
- 3 žumanca
- 2 kašike putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 banane
- keks za podlogu, šlag, banane za ukrašavanje
Priprema
Pomešajte u šerpi šećer, brašno i so, pa dodajte mleko i izmešajte. Onda kuvajte na srednjoj temperaturi sve dok smesa ne postane gusta. Kuvajte još dva minuta, nakon pojave balončića, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta. Posebno u posudi pomešajte blago umućena žumanca i kašiku ili dve gotove smese, pa vratite na šporet da ponovo lagano provri i kuvajte još dva minuta. Kad sklonite sa šporeta, dodajte puter i vanilu, izmešajte i ostavite da se malo ohladi. Zatim iseckajte i rasporedite banane po keksu. Sipajte topao fil preko pa pustite da se hladi sat vremena na sobnoj temperaturi. Na kraju, umutite šlag, pa ukrasite i poređajte seckane banane. Stavite u frižider.
Možda vas zanima:
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
DOMAĆA KREMPITA Budi uspomene na dane detinjstva i bakinu kuhinju, a topi se u ustima
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
BOSTONSKA KREMPITA Tradicionalni američki kolač mekan kao pamuk, a topi se u ustima
Nastala u 19 veku, iz ruke francuskog kuvara koji je u to vreme radio u Bostonu, u hotelu Parker House Hotel.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)