KREMPITA SA BANANAMA Kremasta fantazija kojoj voće daje posebnu čar
Napravite ovu drugačiju krempitu, bićete oduševljeni. Banane joj daju posebnu aromu. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 3/4 šolje šećera
- 1/3 šolje brašna
- 1/4 kašičice soli
- 2 šolje mleka
- 3 žumanca
- 2 kašike putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 banane
- keks za podlogu, šlag, banane za ukrašavanje
Priprema
Pomešajte u šerpi šećer, brašno i so, pa dodajte mleko i izmešajte. Onda kuvajte na srednjoj temperaturi sve dok smesa ne postane gusta. Kuvajte još dva minuta, nakon pojave balončića, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta. Posebno u posudi pomešajte blago umućena žumanca i kašiku ili dve gotove smese, pa vratite na šporet da ponovo lagano provri i kuvajte još dva minuta. Kad sklonite sa šporeta, dodajte puter i vanilu, izmešajte i ostavite da se malo ohladi. Zatim iseckajte i rasporedite banane po keksu. Sipajte topao fil preko pa pustite da se hladi sat vremena na sobnoj temperaturi. Na kraju, umutite šlag, pa ukrasite i poređajte seckane banane. Stavite u frižider.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA KREMPITA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Ovo voće joj daje poseban šmek, biće još ukusnija
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD KLASIČNE Ovo voće joj daje poseban šmek, a topi se u ustima
Nema ko vam neće tražiti recept.
KREMPITA OD LISNATOG TESTA Bila je omiljeni kolač Patrijarha Pavla
Starinski kolač mekan kao duša.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)