KREMPITA SA BANANAMA Kremasta fantazija kojoj voće daje posebnu čar

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Napravite ovu drugačiju krempitu, bićete oduševljeni. Banane joj daju posebnu aromu. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.

krempita
Shutterstock

Potrebno je

  • 3/4 šolje šećera
  • 1/3 šolje brašna
  • 1/4 kašičice soli
  • 2 šolje mleka
  • 3 žumanca
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 banane
  • keks za podlogu, šlag, banane za ukrašavanje

Priprema

Pomešajte u šerpi šećer, brašno i so, pa dodajte mleko i izmešajte. Onda kuvajte na srednjoj temperaturi sve dok smesa ne postane gusta. Kuvajte još dva minuta, nakon pojave balončića, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta. Posebno u posudi pomešajte blago umućena žumanca i kašiku ili dve gotove smese, pa vratite na šporet da ponovo lagano provri i kuvajte još dva minuta. Kad sklonite sa šporeta, dodajte puter i vanilu, izmešajte i ostavite da se malo ohladi. Zatim iseckajte i rasporedite banane po keksu. Sipajte topao fil preko pa pustite da se hladi sat vremena na sobnoj temperaturi. Na kraju, umutite šlag, pa ukrasite i poređajte seckane banane. Stavite u frižider.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading