KREMPITA SA BANANAMA Kremasta fantazija kojoj voće daje posebnu čar
Napravite ovu drugačiju krempitu, bićete oduševljeni. Banane joj daju posebnu aromu. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
![krempita](/data/images/2023-12-27/72166_banana-krempita-smanjena-44136442_f.jpg?timestamp=1703631600)
Potrebno je
- 3/4 šolje šećera
- 1/3 šolje brašna
- 1/4 kašičice soli
- 2 šolje mleka
- 3 žumanca
- 2 kašike putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 banane
- keks za podlogu, šlag, banane za ukrašavanje
Priprema
Pomešajte u šerpi šećer, brašno i so, pa dodajte mleko i izmešajte. Onda kuvajte na srednjoj temperaturi sve dok smesa ne postane gusta. Kuvajte još dva minuta, nakon pojave balončića, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta. Posebno u posudi pomešajte blago umućena žumanca i kašiku ili dve gotove smese, pa vratite na šporet da ponovo lagano provri i kuvajte još dva minuta. Kad sklonite sa šporeta, dodajte puter i vanilu, izmešajte i ostavite da se malo ohladi. Zatim iseckajte i rasporedite banane po keksu. Sipajte topao fil preko pa pustite da se hladi sat vremena na sobnoj temperaturi. Na kraju, umutite šlag, pa ukrasite i poređajte seckane banane. Stavite u frižider.
Možda vas zanima:
![krempita](/data/images/2024-03-20/81408_shutterstock-142065730_f.jpg)
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
![krempita sa jagodama](/data/images/2024-05-28/89020_shutterstock-1949786731_f.jpg)
KREMPITA SA JAGODAMA Klasik na prolećni način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite krempitu, ovu sa jagodama ćete da obožavate.
![francuska krempita](/data/images/2024-04-29/86272_francuska-krempita-1994292815_f.jpg)
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
![bledska krempita](/data/images/2024-04-23/85290_shutterstock-1315437965_f.jpg)
BLEDSKA KREMPITA Kolač za sva vremena, Tito ga je obožavao, a originalni recept je tajna još od 1953
Ištvan Lukačević je 1953. godine, dok je radio u hotelu Park na Bledu, osmislio ovaj čuveni recept. Inspirisan Vojvodjanskom krempitom, zamenio je polovinu vanilinog krema sa jednakim slojem slatke mlečne pavlake.
![anđeoski kolač](/data/images/2024-07-24/95191_shutterstock-200615996_f.jpg)
ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu
Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.
![ratluk od jagoda](/data/images/2024-07-23/95096_shutterstock-628760258_f.jpg)
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
![sladoled od pomorandže](/data/images/2024-07-24/95169_shutterstock-1392703688_f.jpg)
POSNI SLADOLED OD POMORANDŽE Gotov začas, a pravi raj za sladokusce, pravićete stalno
Ako volite sladoled možete lako sami da ga napravite kod kuće.
![sufle od malina](/data/images/2024-07-23/95090_shutterstock-216872185_f.jpg)
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
![sladoled od banane](/data/images/2024-07-23/95052_shutterstock-1767638063_f.jpg)
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)