BAKLAVA PRELIVENA MLEKOM Po starom receptu iz kuhinje naših baka, prste da poližete

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Neodoljivo slatka, obožavaćete je.

baklava prelivena mlekom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za baklavu
  • 400 g seckanih badema
  • 250 g otopljenog putera

Za preliv:

  • 500 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:
U podmazan pleh poređajte jednu na drugu 6 kora i svaku premažite puterom. Rasporedite bademe, pa preko njih poređajte još 6 kora na isti način. Poslednju odozgo premažite puterom. Isecite baklavu na manje kocke i prelijte preostalim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Za sirup, stavite oba šećera i vodu da provri, zatim smanjite vatru i kuvajte još desetak minuta. Sipajte mleko, izmešajte. Kad se prohladi, prelijte vruću baklavu. Odozgo pospite bademima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading