AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.

kesten torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kesten-pirea
  • 1 kesica krem-šlaga od vanile
  • 200 ml mleka
  • 300 g mlevenog keksa
  • 7-8 kašika jogurta
  • 50-100 g čokolade za posipanje

Priprema:

Umutite šlag krem od vanile sa hladnim mlekom. Nekoliko kašika jogurta pomešajte sa mlevenim keksom, toliko da masa ne bude previše gnjecava, ali da može da se oblikuje i utisne u kalup. Ako je bez dodatka šećera, kesten-pire zasladiti po ukusu sa vanilin-šećerom i izgnječiti viljuškom, pa polako dodati u krem-šlag i umutiti sa mikserom da dobijete finu smesu. Smesu nanesite na koru, izravnajte i pospite rendanom čokoladom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading