POSNA KESTEN TORTA BEZ PEČENJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Neodoljiva poslastica savršena za dane posta.
Potrebno je:
Za podlogu
- 400 g posnog mlevenog keksa
- 120 g margarina sobne temperature
- 50 g šećera u prahu
- pola šolje sojinog mleka
Za krem
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 500 g kesten pirea
- 130 g margarina
- 50 g šećera u prahu
Priprema
U jednoj posudi pomešajte posni mleveni keks, margarin, šećer u prahu i pola šolje mleka. U pleh obložen pek papirom rasporedite smesu. Zasebno mikserom umutite biljnu slatku pavlaku. U trećoj posudi umutite margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte kesten pire. Nanesite preko podloge. Preko krema nanesite umućenu slatku pavlaku. Dekorišite rendanom čokoladom. Ostavite tortu par sati u frižideru, a najbolje preko noći. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
POSNA KESTEN TORTA KOJA SE NE PEČE Spremna za 15 minuta, otopićete se od slatkoće
Kesten je izuzetno zdrava namirnica, koja se odlično slaže sa raznim jelima, pogotovo slatkišima. Donosimo vam recept za neodoljivu kesten tortu, idealnu za slavsku ili svečanu trpezu. Pravi se za 15 minuta, a ukusna je kao da ste je pravili satima.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija, a sada u posnoj varijanti
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
KOLAČ KOJI SE NE PEČE Gotov je za 15 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Nema paljenja rerne i stajanja pored šporeta satima, a ukus je fantastičan
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
Komentari (0)