ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
Potrebno je
- 150 g brašna
- 175 g + 60 g šećera
- 35 g kakaoa
- 125 ml grčkog jogurta
- 50 g rastopljenog maslaca
- 3 jaja
- 1,5 kašičica ekstrakta od vanile
- 75 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 25 g listića badema
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 175 g krem sira
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Čokoladu naseckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite. U jednoj činiji pomešajte krem sir, 60 g šećera, jaje i 1 kašičicu ekstrakta vanile. U drugoj većoj činiji pomešajte brašno, 175 g šećera, kakao, sodu bikarbonu i so. U trećoj činiji pomešajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, pola kašičice ekstrakta vanile i ohlađenu smesu čokolade i maslaca. Mokre sastojke dodajte suvim i pažljivo promešajte toliko da se sjedine. Testom napunite korpice za mafine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smesu sa sirom i lagano nožem promešajte. Pospite listićima badema. Pecite 20-25 minuta. Pustite da se ohlade pet minuta u kalupu, pre nego što ih izvadite. Možete mafine da ukrasite lešnik kremom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE BANANA KUGLICE Sitni kolači gotovi očas posla koji mirišu na ljubav
Napravićete začas, a tope se u ustima.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)