BRAUNI Popularni desert koji obara s nogu, a uspeće i početnicima u kuhinji
Sočni desert za sve prilike.
Potrebno je
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 2 kašike pripremljene jake filter kafe
- 100 g šećera
- 4 jaja
- 35 g brašna
- 1/4 kašičice soli
Priprema:
Na pari otopite čokoladu, puter i kafu. Kada se otopi, umešajte 50 g šećera. Umutite mikserom žumanca i preostali šećer. Umešajte otopljenu čokoladu, pa preko prosejte brašno i so. Dobro izmešajte. Mikserom umutite čvrsta belanca pa ih pažljivo umešajte u smesu od čokolade. Pleh dimenzija 20x20 cm obložite papirom za pečenje i sipajte masu. Pecite brauni u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI BRAUNI BUDI SVA ČULA Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko ga ne voli
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
LIMUN BRAUNI OSVEŽAVA U TRENU Savršen za iznenadne goste, a sočniji niste jeli
Fenomenalan i sladak, a gotov očas posla.
BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI BRAUNI Brzi kolač koji uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan brauni oduševiće i one koji ne vole slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)