MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
Potrebno je
- 300 ml jogurta
- 120 ml ulja
- 100 g griza
- 100 g maka
- 150 g brašna
- 30 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 200 g čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Ulje i jogurt stavite u jednu posudu, pa sjedinite. Dodajte griz i opet sjedinite. Dodajte šećer pa sjedinite. Dodajte mak i vanilin šećer. Promešajte dobro pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Sipajte mleko i sjedinite. U kalup za mafine dodajte papirne kalupe. Izručite smesu. Otopite čokoladu pa po kašiku stavljajte u svaki mafin. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Dekorišite čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Neodoljivi kolačići, u aromatičnom spoju, a prave se brzo i lako
Ako volite klasične mafine, ove sa jabukama i cimetom ćete obožavati.
MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)