MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
Potrebno je
- 300 ml jogurta
- 120 ml ulja
- 100 g griza
- 100 g maka
- 150 g brašna
- 30 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 200 g čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Ulje i jogurt stavite u jednu posudu, pa sjedinite. Dodajte griz i opet sjedinite. Dodajte šećer pa sjedinite. Dodajte mak i vanilin šećer. Promešajte dobro pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Sipajte mleko i sjedinite. U kalup za mafine dodajte papirne kalupe. Izručite smesu. Otopite čokoladu pa po kašiku stavljajte u svaki mafin. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Dekorišite čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo
Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)