MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
Potrebno je
- 300 ml jogurta
- 120 ml ulja
- 100 g griza
- 100 g maka
- 150 g brašna
- 30 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 200 g čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Ulje i jogurt stavite u jednu posudu, pa sjedinite. Dodajte griz i opet sjedinite. Dodajte šećer pa sjedinite. Dodajte mak i vanilin šećer. Promešajte dobro pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Sipajte mleko i sjedinite. U kalup za mafine dodajte papirne kalupe. Izručite smesu. Otopite čokoladu pa po kašiku stavljajte u svaki mafin. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Dekorišite čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
MAFINI SA JAGODAMA Gotov za pola sata, a topi se u ustima
Fenomenalan desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
ČOKOLADNI MAFINI Neodoljivi zalogajčići koji se tope u ustima, a savršeni su za dolazak iznenadnih gostiju
Još slađi i ukusniji od klasičnih, bolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI MAFINI Mekani kao duša, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni i slatki, za pravo zadovoljstvo.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)