KUGLOF SA KARAMELOM Desert za pamćenje koji se ne odbija, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 160 g putera
- 200 g šecera
- 4 jajeta
- 500 g svežeg kravljeg sira
- prstohvat soli
- 250 g oštrog brašna
- kašika praška za pecivo
- malo putera i oštrog brašna za premazivanje kalupa
- 20 g kakaa u prahu.
Za preliv:
- 125 g šecera
- 125 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite so, šećer sem odvojene jedne kašike i omekšali puter. Žumanca dodajte postepeno, pa nastavite da mešate. Dodajte sir. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Zatim ,dodajte šne od belanaca. Kalup obložite pek papirom. Preručite 2/3 smese u kalup. U ostatak smese dodajte kakao i dobro promešajte. Tamnu smesu sipajte preko svetle, pa polako viljuškom izmešajte. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pečen kuglof izvadite iz rerne i ostavite neko vreme u kalupu. Onda izvadite iz kalupa i pustite da se prohladi. U šerpici polako zagrejte šećer, sve dok se ne bude otopio i počeo da tamni. Dodajte pavlaku i mešajte, sve dok ne dobijete gladak krem. Pripremljenim prelivom prelijte kuglof.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA SMOKVAMA OSVAJA I MIRISOM I UKUSOM Savršen za sve svečane prilike
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
KUGLOF SA LIMUNOM I JOGURTOM Osvežavajući kolač u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Sočan desert za prave sladokusce.
NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)