KUGLOF SA KARAMELOM Desert za pamćenje koji se ne odbija, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 160 g putera
- 200 g šecera
- 4 jajeta
- 500 g svežeg kravljeg sira
- prstohvat soli
- 250 g oštrog brašna
- kašika praška za pecivo
- malo putera i oštrog brašna za premazivanje kalupa
- 20 g kakaa u prahu.
Za preliv:
- 125 g šecera
- 125 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite so, šećer sem odvojene jedne kašike i omekšali puter. Žumanca dodajte postepeno, pa nastavite da mešate. Dodajte sir. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Zatim ,dodajte šne od belanaca. Kalup obložite pek papirom. Preručite 2/3 smese u kalup. U ostatak smese dodajte kakao i dobro promešajte. Tamnu smesu sipajte preko svetle, pa polako viljuškom izmešajte. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pečen kuglof izvadite iz rerne i ostavite neko vreme u kalupu. Onda izvadite iz kalupa i pustite da se prohladi. U šerpici polako zagrejte šećer, sve dok se ne bude otopio i počeo da tamni. Dodajte pavlaku i mešajte, sve dok ne dobijete gladak krem. Pripremljenim prelivom prelijte kuglof.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)