POSNA VOĆNA POSLASTICA SA MLEVENIM KEKSOM I MAKOM Neodoljiva, a gotova za 15 minuta

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Očaravajuća torta probudiće sva čula.

torta sa makom i keksom
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 200 g mlevenog maka
  • 150 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike griza
  • 600 ml sojinog mleka
  • 150 g margarina
  • 350 g posnog mlevenog keksa

Za voćni fil:

  • 450 g smrznutog šumskog voća ili malina
  • 2 kašike gustina
  • 1/2 limuna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike šećera 

Za preliv:

  • 150 g posne bele čokolade
  • 80 ml biljne slatke pavlake

Priprema:

Mak, šećer, vanilin šećer, griz i sojino mleko sipajte u šerpu, pa ostavite da proključa. Mešajte nekoliko minuta, da se zgusne. Dodajte margarin pa mešajte dok se ne sjedini. Umešajte posni mleveni keks. Sjedinite dobro da smesa postane kompaktna. U kalup izlijte smesu pa ostavite u frižideru. U šerpu stavit voće, pa kad se odledi i pusti sok, dodajte šećer, gustin i limunov sok. Mešajte dok se dobro ne zgusne. Zagrejte biljnu slatku pavlaku, ali nemojte da proključa. Tome dodajte kockice posne bele čokolade, pa sklonite sa vatre i sačekajte nekoliko minuta. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Prelijte tortu pa je ostavite u frižideru. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading