SLATKA PIRAMIDA Neodoljivi desert sa višnjama rashladiće vas u trenu, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan kolač oduševiće i one koji ne vole slatko.

kolač slatka piramida
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g lisnatog testa
  • 800 g višanja
  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 8 kašika šećera
  • 125 g margarina
  • 500 ml slatke pavlake za šlag

Priprema:
Za fil pomešajte puding, šećer i 200 ml mleka. Ostatak mleka skuvajte i kada provri sklonite sa strane i umešajte pripremljen puding. Sve zajedno vratite da se kuva dok se fil ne stegne. Mešajte sve vreme. Gotov fil pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, dodajte margarin sobne temperature i mutite mikserom dok se ne sjedini. Rolnice: Razvaljajte oklagijom odmrznuto lisnato testo. Krajeve poravnajte, treba da bude 30x30 cm. Isecite na trake širine 6 cm. Višnje ocedite dobro. Na sredinu trake stavite red višanja i zamotajte u rolnicu, a spoj pritisnite prstima da se zalepi. Ponovite isto sa preostalim trakama i višnjama. Imaćete 10 rolnica. Stavite ih u pleh sa pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta, da porumene.
Na dno tacne stavite 4 rolnice jednu pored druge. Premažite filom. Preko fila, na sredinu stavite 3 rolnice i premažite filom, zatim stavite 2 rolnice, pa fil i na kraju jednu rolnicu, pa ceo kolač premažite filom da izgleda kao piramida. Stavite u frižider da se stegne. Umutite slatku pavlaku i premažite ceo kolač.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading