NAJSOČNIJI ČOKOLADNI KOLAČ Uspeva baš svima, a ukus mu je čista fantazija
U savršenom čokoladnom spoju, za prave sladokusce.
Potrebno je
Za koru
- jedna tikvica
- 85 g šećera
- 55 g putera
- 30 ml ulja
- pola kašičice sode bikarbone
- ¼ kašičice praška za pecivo
- 50 ml jogurta
- 40 g kakaoa
- 150 g brašna
- jedno jaje
- 50 g čokolade sa visokim udelom kakaoa
Za glazuru:
- 120 g čokolade sa visokim udelom kakaoa
- 80 ml pavlake za kuvanje
Priprema
U jednoj posudi pomešajte puter sobne temperature, ulje, šećer i vanilin ekstrakt. Dodajte sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Umutite dobro miskerom pa dodajte jaje i mutite. Postepeno dodajte jogurt. Zatim, umešajte prosejano brašno i kakao. Operite tikvice pa ih sitno narendajte. Dodajte u smesu. Na pari otopite čokoladu pa dodajte u smesu. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite čokoladu sa vrelom pavlakom pa dobro promešajte. Pustite da se malo prohladi pa premažite kolač glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.
NAJBRŽI ČOKOLADNI KOLAČ Napravi se lako, a pojede brzo, za prave sladokusce
Neodoljivi slatkiš oduševiće sve koji ga budu probali.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)