ČOKOLADNA PITA Desert za sva vremena, u neodoljivom spoju testa i čokolade
Čokoladna pita punog ukusa oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za testo
- 140 g putera
- 140 g brašna
- jedno žumance
- dve kašike vode
- malo soli
- malo rendane limunove kore
Za fil
- 100 g čokolade
- 100 g šećera
- 3 žumanca
- jedna kašika pekmeza od šipka ili kajsije
- 50 grama mlevenih oraha
- 4 belanaca
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, brašno, žumance, vodu, so i rendanu limunovu koru. Pokrijte folijom i ostavite pola sata u frižideru. Belanca umutite u čvrst sneg. U zasebnu posudu stavite čokoladu, šećer, pekmez i mlevene orahe, pa lagano na vatri mešajte dok se ne otope. Dodajte žumanca, pa lagano umešajte i sneg od belanaca. Testo razvaljajte pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Nanesite fil preko pa opet testo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite čokoladnu pitu šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)