ČOKOLADNA PITA Desert za sva vremena, u neodoljivom spoju testa i čokolade
Čokoladna pita punog ukusa oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za testo
- 140 g putera
- 140 g brašna
- jedno žumance
- dve kašike vode
- malo soli
- malo rendane limunove kore
Za fil
- 100 g čokolade
- 100 g šećera
- 3 žumanca
- jedna kašika pekmeza od šipka ili kajsije
- 50 grama mlevenih oraha
- 4 belanaca
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, brašno, žumance, vodu, so i rendanu limunovu koru. Pokrijte folijom i ostavite pola sata u frižideru. Belanca umutite u čvrst sneg. U zasebnu posudu stavite čokoladu, šećer, pekmez i mlevene orahe, pa lagano na vatri mešajte dok se ne otope. Dodajte žumanca, pa lagano umešajte i sneg od belanaca. Testo razvaljajte pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Nanesite fil preko pa opet testo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite čokoladnu pitu šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)