BRZA KAPUĆINO TORTA Ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima u kuhinji
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
Za koru:
- 6 belanaca
- 5 kašika šećera
- 10 kašika oraha
- kašiku prezli
- šećer
Za fil:
- 18 žumanaca
- 18 kašika šećera
- 2 umućena margarina
- 3 kesice kapućina
- 300 g šlaga
- 2 kesice učvršćivača za šlag
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanaca, 5 kašika šećera, 10 kašika oraha i kašiku prezli. Kada postane čvrst sneg, dodajte šećer, mlevene orahe i prezle. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale dve kore. Žumanca umutite sa šećerom na pari, pa kad se zgusne sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Zatim dodajte umućene margarine pomešane sa praškom za kapućino. Zasebno, umutite šlag sa učvršćivačem. Filujte redosledom: kora-fil-šlag-kora-fil-šlag.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KAPUĆINO TORTA ZA SVE PRILIKE Kremasta i izdašna, polovina nestane dok pristavite kafu
Ako volite kapućino, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)