KEKSIĆI S CIMETOM UKUSNIJI OD KLASIČNIH Mirisni i slatki, poći će vam voda na usta
Neodoljivi zalogajčići kojima cimet daje poseban šmek, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 2 kašika cimeta
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 120 g putera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, cimet i brašno. U zasebnoj posudi dobro umutite jaja, šećere i puter. U tu smesu dodajte onu sa brašnom. Rukom zamesite testo pa zamotajte u foliju i ostavite pola sata u frižideru. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo, pa modlom vadite oblike. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite keksiće oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KEKSIĆI SA KIKIRIKI PUTEROM SOČNIJI OD KLASIČNIH A idealni za dolazak iznenadnih gostiju
Slatki i neodoljivi, a kikiriki puter daje posebnu draž.
KEKSIĆI SA POMORANDŽOM Savršeno idu uz mleko ili čaj, a odlični su i za dolazak iznenadnih gostiju
Hrskavi i preukusni, uživaćete u svakom zalogaju.
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a odlično idu sa kafom ili čajem
Slatki i neodoljivi, a limun im daje posebnu čar.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
KREMASTI KOLAČ Ovakav do sada niste jeli, ukusa koji priča priče
Savršen za svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
POSNE KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mekane kao duša
Sočne i slatke, bićete oduševljeni.
ŠAH TORTA Starinska poslastica bez koje slavlje nije moglo da prođe, a sada zaboravljena
Očaravajuću poslasticu zbog izgleda šahovske table obožavaće deca.
ČUVENE ŽERBO KOCKE Aleksandra nam je dala recept kako da budu najukusnije
Napravite čuveni kolač po receptu Aleksandre Cvetković iz okoline Leskovca
MARKIZA TORTA Nepečena poslastica sa piškotama oduševiće goste na slavskoj trpezi
Torta sa piškotama u slatkom spoju sa čokoladom.
Komentari (0)